Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ensitreffit alttarilla -ohjelmaan osallistunut orimattilalaislähtöinen Henni Silkkari pitää kokemustaan hienona, vaikka avioparin tiet lopulta erosivatkin

Viime viikolla päättyneessä Ensitreffit alttarilla -ohjelmassa katsojien suosikiksi nousi orimattilalaislähtöinen Henni Silkkari Miikka-puolisoineen. Nauravainen ja rento kaksikko ilmoitti päätösjaksossa jatkavansa yhdessä, mutta päätyi kuitenkin myöhemmin eroamaan.

Henni Silkkarista kokemus oli silti hieno.

– Hyvät fiilikset on koko prosessista! Vähän tietysti harmittaa, että sitä ei tullut, mitä lähti tavoittelemaan. Mutta yhtään ei kaduta – hattua nostan, että uskalsin heittäytyä mukaan.

Hän kertoo saaneensa tutuilta ja katsojilta paljon tsemppiviestejä sen jälkeen, kun erosta uutisoitiin.

– Tuntuu, että katsojat pystyivät hyvin samaistumaan meihin osallistujiin ja näkemään omia parisuhteitaan meidän suhteiden kautta. Suurin osa ihmisistä varmasti toivoo parasta meille, ketkä oltiin mukana.

Eropäätös tehtiin yhdessä, vaikka Silkkari tunnustaakin, että olisi ehkä itse halunnut vähän pidempään kokeilla yhteiseloa kameroiden sammuttua.

– Miikalla tunteet jäivät kuitenkin kaveripuolelle. Sekin huomattiin, että meidän parisuhdenäkemys on vähän erilainen: itse kaipaan yhteistä tekemistä kumppanin kanssa, Miikalle taas riittää se arkinen toiminta.

Ohjelmaa tehtäessä hän sanoo olleensa oma itsensä, tuotannon puolelta ei yritetty luoda draamaa tai syöttää repliikkejä.

Jos on liian kovat odotukset, se voi pilata kokemuksen.

Henni Silkkari

– Se oli yksi syy, miksi uskalsin lähteä mukaan. Tämä on hyvän mielen formaatti.

– Kuvaajalle pisteet siitä, että hän osasi pysyä hyvin piilossa, kamerat pystyi tosi hyvin unohtamaan.

Kiroilua hän sentään nauraa yrittäneensä välttää kuvaustilanteissa. Tv:stä nähty vastasi hänestä todellisuutta, vaikka tapahtumia oli tiivistetty.

Tosi-tv-tähteys on syksyn mittaan ajoittain tuntunut hurjalta, kun tuntemattomat ovat tulleet juttusille. Hän kertoo saaneensa yksinomaan myönteistä palautetta.

– Hyvillä mielillä olen ollut julkisuudenkin kanssa.

Silkkari on fysioterapeutti, mutta nyt opintovapaalla. Luokkakavereille hänen tv-julkisuutensa valkeni syksyn mittaan.

– Jotkut tulivat sanomaan, että ei vitsi, vähänkö siistiä, olen sarjan fani!

Vauhtia ja seikkailua rakastava Silkkari suunnistaa seuraavaksi Ylläkselle, missä on tarkoitus viettää kuukauden päivät lumilautaillen. Sporttisuus on ollut aina osa häntä, hän muun muassa kilpaili junnuvuosinaan kolmiloikkaaja Kristiina Mäkelän kanssa.

– Ollaan saman ikäisiä ja kilpailtu kahdestaan seuran viikkokilpailuissa eri lajeissa. Kolmiloikattukin joskus yhdessä on, mutta omat tulokseni eivät olleet verrattavissa Kristiinaan.

Orimattilassa Silkkari pyörähtää edelleen usein läheisiään moikkaamassa.

Ensitreffit alttarilla -ohjelmaan osallistumista harkitsevia hän kannustaa.

– Voin suositella ohjelmaa! Jos uskaltaa luottaa asiantuntijoihin, sieltä voi lottovoitto tulla. Mutta se vaatii, että on avoin, rohkea ja ennakkoluuloton. Jos on liian kovat odotukset, se voi pilata kokemuksen. Itsetuntemusta ja itseluottamusta pitää olla.

Moni sinkku potee deittailu-uupumusta ja kokee toivottomaksi parin löytämisen. Silkkarista nykyinen deittailukulttuuri on aika armoton, deittikumppani saattaa ensitreffeillä mennä vaihtoon yhdestä väärästä sanasta tai ominaisuudesta. Hän sanoo oppineensa ohjelmasta, että uudelle tuttavuudelle pitää antaa aikaa.

– Toiselle pitää antaa mahdollisuus. Ihmisillä voi olla ajatus, että heti ensi tapaamisella on pakko lähteä sukkien pyörimään jaloissa. Mutta se fiilis saattaa tulla vaikka kuukauden päästä!

Hän itse aikoo nyt hengähtää ja keskittyä ”normaaliin” elämään.

– Tarkoitus ei ole hypätä aktiivisesti sinkkumarkkinoille, vaikka tietysti olen avoimin mielin, jos vastaan joku tulee. Treffipyyntöjä ei vielä ole tullut, hän nauraa.