Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vanhan Vääksyn joulun odotus alkoi laulaen

Vanhan Vääksyn joulunavauksessa viihdyttiin jälleen.

Joulun odotus polkaistiin Asikkalassa toden teolla käyntiin lauantaina vietetyssä vanhan Vääksyn joulunavaustapahtumassa. Asikkalan seurakunnan seurakuntapastori Erkki Suhonen johdatteli yleisön adventin ajan tunnelmaan.

– Jouluevankeliumissahan enkelit sanovat, että kunnia Jumalalle korkeuksissa ja maan päällä rauha ihmisille, joita hän rakastaa. Rauha on aiheena hyvin ajankohtainen tällä hetkellä, kun sota on aika lähellä meitä Euroopassa. Tässäkin hetkessä voimme koko sydämestämme toivoa rauhaa alueille, joissa sotaa käydään, hän sanoi.

– Huomenna on ensimmäinen adventtisunnuntai. Alkaa joulun odotus. Adventin ja joulun aika ovat valon aikaa, ja tässäkin näkyy, että jonkin verran valoja on jo syttynyt. On upea juttu, että tällä tavalla juhlistetaan joulun odotusta. Sanoma, joka jouluun liittyy, evankeliumin sanoma, on vahva valon ja Jumalan rakkauden sanoma meille ihmisille, Suhonen muistutti joulun perimmäisestä merkityksestä.

Suhonen iloitsi siitäkin, että tänä vuonna on vihdoin taas mahdollista kokoontua joulun aikaan erilaisiin tilaisuuksiin ilman koronarajoituksia.

– Siksi haluankin kutsua kaikkia asikkalalaisia Asikkalan seurakunnan tilaisuuksiin. Meillä on muun muassa Kauneimmat joululaulut -tilaisuuksia kylillä ja myöskin kirkossa, Suhonen vinkkasi.

Vanhan Vääksyn joulunavaus kokosi tuttuun tapaan paljon yleisöä tutustumaan paikallisiin kohteisiin.