Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Orimattilalainen Pekka Raunio on vuoden kaupunkilainen

Hän on tehnyt pitkään työtä erityisesti lasten ja nuorten parissa Orimattilan Rastivarsoissa.

Vuoden 2022 orimattilalaiseksi on valittu Pekka Raunio. Lopullisen valinnan palkittavasta tehnyt valintaraati, johon kuuluivat kaupungin, yrittäjien ja seurakunnan edustajat, korosti Raunion pitkään jatkunutta työtä erityisesti lasten ja nuorten parissa Orimattilan Rastivarsojen toiminnassa. Rastivarsojen toiminnan kautta, ja esimerkiksi olemalla mukana kilpailujärjestelyissä, Pekka Raunio on tehnyt Orimattilaa näkyväksi ja tunnetuksi valtakunnallisestikin.

Kaupunkilaisilta pyydettiin ehdotuksia vuoden orimattilaisesta loka–marraskuussa ja parin viikon aikana tuli peräti 126 vastausta, joissa ehdotettiin vuoden kaupunkilaiseksi 52:ta eri henkilöä tai tahoa.

Pekka Raunion valintaa perusteltiin kaupunkilaisten ehdotuksissa samoilla asioilla, joita valintaraati nosti esiin. Hän sai kiitosta lasten, nuorten ja aikuistenkin kanssa tekemästään seuratyöstä Rastivarsoissa.

Rauniota kehuttiin myös ahkerasta talkootyöstä jo vuosikymmenien ajalta. Häntä kuvailtiin ahkeraksi puurtajaksi ja korvaamattomaksi työmyyräksi, joka ei pidä itsestään ääntä.

Raunio palkittiin Vuoden orimattilalainen -tunnustuksella viime viikon perjantaina Orimattilan joulukadun avauksessa. Nimen tultua julki yleisön joukosta kuului useampiakin ”Hyvä Pekka!”, ja täysin ansaitusti.

– Kiitoksia oikein paljon tästä huomionosoituksesta. Tämä tuli täysin yllätyksenä, illan sankari totesi.

Samalla hän pohti, että, mitähän on oikein tullut tunnustuksen eteen tehtyä.

No, suunnistushommissa olen ollut aika paljon, ja suoraan suunnistamasta tulin. Siellä on yörastilaiset vielä tuolla Kankaanmäellä metsässä, että pitää vissiin lähteä noutamaan niitä pois sieltä, Raunio nauratti Orionaukion runsaslukuista yleisöä.