Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Orimattilan nuorten työpajat muuttavat

Ensi vuoden alusta muuttuu myös nimi.

Entisissä kirpputorin tiloissa Kärrysepäntiellä kuuluvat sirkkelin ja akkuporakoneiden iloiset työn äänet. Orimattilan työvalmennuspalveluiden duunaripajan väki pystyttää rakennukseen uusia väliseiniä.

– Olemme muuttamassa Wanhalta Amikselta näihin uusiin vuokratiloihin. Suurin syy muuttoomme on toimintaan paremmin soveltuvat tilat. Lisäksi kuntakokeilun nuorten omavalmentajat saavat uuteen toimipaikkaan työpisteen, jossa voivat ottaa vastaan asiakkaita, työllisyysvastaava Jaana Lindholm kertoo muuton syistä.

Nuorten työpajoina tähän asti tunnettujen palvelujen nimi muuttuu ensi vuoden alussa.

– Tämän vuoden alusta käynnistetty Orimattilan kaupungin organisaatiomuutos vaikutti myös Nuorten työpajoihin siten, että ne siirtyivät opetus- ja kasvatustoimialan alla toimivasta nuorisopalvelusta kaupungin konsernihallinnon alaisuuteen ja sitä kautta Orimattilan työllisyyden kuntakokeilun rinnalle.

Nuorten työpajat muuttuvat ensi vuoden alusta työvalmennuspalvelu Duunariksi, jonka alla toimivat ammatilliset toimialat, Visio, Rafla ja Remppa.

Perintövaroista palkataan meille työvalmentaja tuleville kahdelle seuraavalle vuodelle.

Työllisyysvastaava Jaana Lindholm

– Visio tarjoaa nuorelle kulttuuri- ja hyvinvointitoimialojen työtehtäviä. Se on myös nuorille ensimmäinen steppi harjoitella työelämän käytänteitä sekä saada tukea ja apua tulevaisuuden suunnitelmiin. Luova kokkipaja on jatkossa Rafla, jossa nuorille tarjotaan kokki- ja cateringalan työtehtäviä. He valmistavat muun muassa Duunarissa työskenteleville nuorille kaksi kertaa viikossa lounaan sekä jonkin verran kaupungin eri hallintokuntien tarpeisiin tarjottavaa.

Puupintakäsittelyyn, kunnossapitoon ja huoltotehtäviin keskittyvä duunaripaja saa uudeksi nimekseen Remppa.

– Rempan nuoret tekevät kaupungin eri hallintokunnille pieniä huolto- ja kunnossapitotehtäviä. Esimerkiksi kotiseutumuseon ympärille viime kesänä valmistunut aita on alusta loppuun asti nuorten tekemä. Samoin Lähdepuistossa oleva kaarisilta.

Työvalmennuspalvelut Duunari tarjoaa nuorille työkokeilupaikkoja ja palkkatuettua työtä.

– Palvelu on tarkoitettu niille nuorille, joilla ei ole työtä eikä opintoja.

Nuori voi itse kysyä työkokeilupaikkaa, mutta pääsääntöisesti työpajoille tullaan kuntakokeilun kautta. Eli omavalmentajat ohjaavat nuoret työkokeiluun tehdessään heille työllistymissuunnitelmaa.

– Työvalmennuspalvelut Duunariin nuori voi ohjautua myös suoraan, sosiaalityön ja etsivän nuorisotyön kautta tai suorittaa ammattiopintoihinsa liittyvää työssäoppimisjaksoaan, Lindholm kertoo.

Duunari voi yhtäaikaisesti tarjota valmentautumispaikan noin parille kymmenelle nuorelle. Maksimissaan yhdellä toimialalla voi olla kuusi kuukautta.

– Nuorten omasta tilanteesta riippuen aikaa voidaan jatkaa palkkatuella.

Tällä hetkellä Orimattilan työvalmennuspalvelut Duunarissa työskentelee neljä työvalmentajaa, mutta luvassa on ensi vuoden alusta lähtien kaksi työntekijää lisää.

– Kaupungin saamasta perintövaroista palkataan meille työvalmentaja tuleville kahdelle seuraavalle vuodelle, Jaana Lindholm kertoo.