Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kärkölän kirkosta piparkakkuversio

Ihastuttava piparkakkukirkko on noussut some-ilmiöksi Kärkölässä ja vähän muuallakin.

Ihastuttava piparkakkukirkko on noussut some-ilmiöksi Kärkölässä ja vähän muuallakin. Laura Airolan leipoma Kärkölän kirkon piparkakkuversio on kerännyt netissä jo liki tuhatkunta tykkäystä. Se on huima saavutus, kun kunnassa on noin 4 500 asukasta.

– Minulle on tullut myös vaikka kuinka paljon yksityisviestejä Facebookin, Whatsappin ja sähköpostin kautta. Ihanaa, että ihmiset on ottaneet tämän näin hyvin vastaan. Mutta iso yllätys nämä tykkäämiset ja kommentoinnit ovat olleet, Laura Airola henkäisee.

Mittava julkisuus yllätti, ja nyt Airola haluaakin lahjoittaa piparkakkukirkon Kärkölän kappeliseurakunnalle.

Ehkä ensi jouluna on Hollolan kirkon vuoro.

Laura Airola

Laura Airola asuu nykyään Hollolassa, mutta Kärkölän kirkko on hänelle ja hänen perheelleen tärkeä ja rakas.

– Minut on kastettu Kärkölän kirkossa, pääsin siellä ripille ja menin puolisoni kanssa Kärkölän kirkossa naimisiin, Laura Airola luettelee.

Kahden lapsen äiti muistuttaa myös vanhempiensa ja sukunsa asuvan Kärkölässä.

– Teen joka joulu jonkin piparkakkutalon. Kun en aiemmin ole tehnyt kirkkoa, niin oli luonnollista aloittaa Kärkölästä. Äidin ja anopin ehdotuksesta jaoin piparkakkukirkon Kärkölässä tapahtuu -verkkopalstalle. Ehkä ensi jouluna on Hollolan kirkon vuoro, Laura Airola pohtii.

Airolan Anna-täti opetti aikoinaan 13-vuotiaalle Lauralle piparkakkutalojen valmistamisen. Sillä saattoi olla vaikutusta hänen myöhempiin valintoihinsa, sillä nuori nainen pääsi opiskelemaan Lahden Muotoiluinstituuttiin. Sieltä Airola valmistui teolliseksi muotoilijaksi vuonna 2017.

Hän on töissä Lahdessa M.J.Paasikivi oy:ssä, missä hänen tehtäviinsä kuuluu erilaisten uniikkien pronssivalujen tekeminen.

– Tämä on todella mieluinen työ, unelmien työpaikka, Airola toteaa