Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tiirismaan puhaltajat konsertoi Hollolan Salpasalissa

19. helmikuuta pidettävässä konsertissa kuullaan muun muassa unkarilaista, wieniläistä ja kotimaista musiikkia sekä elokuvasävelmiä.

Tiirismaan puhaltajat ja laulaja Erkki ”Eki” Liikanen konsertoivat Hollolassa sunnuntaina 19. helmikuuta Salpakankaan koulun Salpasalissa kello 14–16.30.

– Konsertissa esitetään pääasiassa kevyttä musiikkia. Aloitamme reippaalla marssilla, koska olemme soittokunta. Sitten vähän unkarilaista, wieniläistä, elokuvasävelmiä ja kotimaisia, orkesterin johtaja Simo Taipalus kertoo konsertin annista.

Liikanen puolestaan laulaa muun muassa omia laulujaan ja Junnu Vainiota. Konsertissa esiintyy yhteensä noin viisitoista soittajaa.

Puhaltajat pyrkii pitämään konsertin kappalevalikoiman tuoreena.

– Katsomme, mitä olemme soittaneet paljon ja jätämme niitä pois. Otamme vähemmän soitettuja, ettei joka konsertissa ole samoja kappaleita. Pohdimme niitä yhdessä ja mietimme, mikä olisi kivaa ja mitä saamme menemään. Olemme amatöörisoittokunta, joten pitää miettiä sitäkin, ettemme ota turhan vaikeita, Taipalus sanoo.

Konsertin juontaa Jyrki Joensuu.

– Juonto on ehkä kevyttä ja huumoripitoista Joensuun tuntien, ei mitenkään jäykkää.

Tiirismaan puhaltajat on Wellamo-opiston piiri, jolla on harjoituksia läpi vuoden.

– Nyt alkaa tahti tiivistyä, kun on pari harjoitusta enää ja sitten pitäisi olla valmista. Pyrimme hyvään tulokseen, mutta emme otsa rypyssä, jotta soittaminen olisi mukavaa, Taipalus sanoo.

– Soitamme yleensä kunnan itsenäisyyspäiväjuhlassa ja pyrimme järjestämään kaikennäköisiä konsertteja ja esiintymisiä. Nyt menemme palvelutalo Onnenkotoon ensi kuun puolessa välissä. Kesällä olemme perinteisesti soittaneet Hämeenkoskella puistokonsertin.

Tiirismaan puhaltajat on kirjava ryhmä.

– Tässä on kaikista yhteiskuntaluokista soittajia, on miehiä ja naisia. Nuoria saisi tulla enemmänkin mukaan, mutta nuorilla on omat soittokunnat ja he menevät niissä.

Lisätietoja konsertista löytyy Tiirismaan puhaltajien Facebook-sivulta.