Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Erkontie täyttyi karkista ja ilohuudoista

Orimattilan Erkko-lukion abiturientit viettivät penkinpainajaisia torstaina, jossa opettaja pääsi yllättämään opiskelijat.

Erkko-lukion saliin astelee pitkää punaista mattoa pitkin elokuva- ja tv-hahmoja. Matolle tulevat muun muassa ryhmä Smurffeja, sitten Lilo ja Stitch, joita seuraa Pipsa Possu. He kaikki ovat abiturientteja, jotka ovat pukeutuneet penkkariteemansa mukaisesti. Yhtäkkiä 2000-luvulta tuttu musiikki siivittää ”You know you love me… xoxo, Gossip girl” -tunnuslauseen, ja juontajapari Blair (Emilia Tuuri) ja Serena (Sara Tainala) käynnistävät abigaalan.

Abigaalassa käydään perinteisesti läpi kuluneita lukiovuosia sekä palkitaan niin opettajia kuin opiskelijoitakin, näin tänäkin vuonna. Ensin pelataan abien kommelluksien täyteinen kahoot eli virtuaalinen tietovisa. Sen jälkeen soi musavisa, jossa artisteja on Maarit Hurmerinnasta Nicki Minajiin. Palkintojen jako kruunaa gaalan.

Vuoden kahvinlipittäjänä palkitaan opettaja Raine Lönnfors. Vuoden opettaja -palkinnon saajaa, Jari Hynnistä, ei näy. Yhtäkkiä abien keskuudesta hyppää Spiderman-pukuun naamioitunut Hynninen kenenkään arvaamatta. Onnistunut jäynä saa kaikkien pasmat sekaisin. Opiskelijoista Vuoden kohteliain -palkinto menee Joona Silvennoiselle ja Vuoden asianajaja Karoliina Karjalaiselle.

– Kaikki tämä on meidän abien itse suunnittelemaa ja tekemää. Maksettiin kulut vanhojen tanssien lipputuloista ja loput itse, kertoo smurffiasuinen Karjalainen.

Juontajat ovat huojentuneen tyytyväisiä gaalan päätteeksi.

– Vähän jännitti juontaminen tai oikeastaan aika paljonkin, mutta kun alkuvideo lähti pyörimään se jotenkin raukesi, Tuuri iloitsee.

– Kaikki olivat tavallaan tuttuja, eikä tarvinnut esiintyä tuhatpäiselle yleisölle, kun koulussamme on sen verran vähän porukkaa, Tainala toteaa.

Kuorma-autot saapuvat pihaan, ja abien lastaus rekkalavoille voi alkaa. Jokainen lava on koristeltu lakanoin, joissa näkyvät nuorten elämän teemat ja ajankohtaiset aiheet. “Aamuja nolla” alkaa kuulua, ja karkkeja sataa joka puolelta katsojille. Vaikka ylioppilaskirjoitukset ovatkin vielä edessä, on tämä juhla yhden aikakauden päätös. Ja uuden, vielä tuntemattoman, seikkailun alku.