Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vääksyn yhteiskoulun ­lukion abit siirtyivät lukulomalle iloisissa ­tunnelmissa

”Yhteishenki on hyvä ja kaikki tulevat toimeen kaikkien kanssa.”

Vääksyn yhteiskoulun (Vyk) abiturientit viettivät penkinpainajaisia viime torstaina. Paikalle oli kerääntynyt suuri joukko nuorempia koululaisia seuraamaan abien lähtöä kuorma-autoajelulle ja keräämään karkkia.

Abien lähtö lukulomalle tapahtui tuttuun tapaan riemukkaissa merkeissä. Lukion 2.-luokkalaiset kantoivat kunniakujan läpi abiturientit kuorma-autojen lavoille.

– Ihan mahtavaa. Ohjelma ja kaikki on sujunut tosi hyvin. On ollut rento ja mukava päivä, hehkutti abiturientti Saara Lehtinen.

Pukuvalinnat ovat keskeinen osa abien penkinpainajaisia.

– Minulla oli pahvilaatikoita. Halusin ensin olla kaappikello, mutta kun aloin tehdä kaappikelloa, se näyttikin ihan creeperiltä, joten olin sitten creeperi, Lehtinen totesi Minecraft-pelistä tutusta asustaan.

Abiturientti Iida Kanerva oli puolestaan lastensarja Ryhmä Haun Rekku.

Vykin hyvä yhteishenki ja koulun sopiva koko on jäänyt kaksikolle mieleen kuluneista opiskeluvuosista.

– On ollut mukavaa, kun on pieni koulu. Yhteishenki on hyvä ja kaikki tulevat toimeen kaikkien kanssa. Opettajat ovat tosi kivoja, Lehtinen kehui.

– Kun olemme pieni koulu, niin opettajat oppivat tuntemaan sinut ja tietävät, mitä tarvitset ja miten opit, komppasi Kanerva.

Lehtinen ja Kanerva aloittivat opintonsa vuonna 2020, ensimmäisenä koronavuotena. Korona-aika teki opiskeluista paikoitellen hankalaa.

– Se oli tietyllä tapaa raskasta. Välillä olimme koulussa, ja sitten pitikin lähteä etäopetukseen, ja etäopetus oli rankkaa. Olen kiitollinen, että pystyimme järjestämään vanhat ja tämän ajelun ja ihmiset pystyivät tulla katsomaankin. Emme ehkä osuneet pahimpaan ajankohtaan, kun aloitimme lukion. Muilta lähti perinteitä pois, Kanerva sanoi.

– Ykkösenä oli pahin vuosi. Opiskelu oli ajoittain hankalaa, kun piti olla koko ajan kotona. Nyt on helpottanut loppua kohti, Lehtinen jatkoi.

Positiivisena puolena etäopetus vähensi pitkiä koulumatkoja.

– Bussilla pitäisi tulla tunnille ja joutuisi heräämään niin aikaisin, silloin ei pysty heräämään suoraan tunnille, Lahdessa asuva Kanerva tuumasi.

– Sama. Minulla on tunnin ajomatka, niin se helpotti, hollolalainen Lehtinen täydensi.