Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Nastolalaislähtöisen Mäenpään hevibändi sai unelmiensa diilin

Satan’s Fall tähyää nyt maailmalle saksalaisen levy-yhtiön listoilla.

Kun Tomi Mäenpää koulupoikana Nastolassa luukutti Helloweeniä, Judas Priestiä ja Motörheadiä, ei hän olisi voinut kuvitellakaan, että vielä joskus hänen oma bändinsä on saman levy-yhtiön, eli saksalaisen Steamhammer/SPV:n, listoilla.

– Ympyrä on sulkeutunut. Lafka on sellainen, joka on julkaissut kaikkia meidän suosikkibändejä 80-luvulta asti. Niitä levyjä on tullut nuorena kuunneltua ja kuuntelee edelleenkin – ja sitten pääsee samaan levy-yhtiöön! On se aika merkittävä juttu, fiilistelee nykyisin Helsingissä asuva kitaristi loppuvuonna vahvistunutta levytyssopimusta.

Perinteikästä heavy metalia soittava helsinkiläis-jyväskyläläinen Satan’s Fall on edennyt määrätietoisesti kohti unelmaansa, kansainvälistä läpimurtoa.

– Siihen on koko ajan pyritty, että joka julkaisulla mentäisiin askel eteenpäin. Alusta asti on tähdätty maailmalle.

Jotta unelma etenisi, on Mäenpäästä satsattava levyntekoon.

– Hyvät levyt avaavat ovia. Kun ihmiset kiinnostuvat sinun musiikistasi, se näkyy promoottoreille sosiaalisessa mediassa. Nyt on myös hyvät odotukset isommalta levy-yhtiöltä, varmaan saadaan paljon näkyvyyttä heidän kauttaan.

Ja uutta levyäkin pukkaa, nauhoitukset saatiin muutama viikko sitten tehtyä ja nyt levy on masterointivaiheessa.

– Toivottavasti kesän aikana saadaan levy pihalle ja hieman ennen kesää sinkkuja ja musavideota ulos.

Kitaran ostin rippilahja­rahoilla, sitä rämpyttelin ja musiikintunnilla jotain puuhasteltiin.

Tomi Mäenpää

Lopputulokseen hän on tyytyväinen.

– Olen positiivisesti yllättynyt, miten hyvä levystä tuli. Levyn tekovaiheessa saattaa turhautua aika paljonkin, mutta kun kuuli valmiit biisit, mieli lepäsi.

Edellisen, vuonna 2020 ilmestyneen levyn jälkeen bändin kokoonpano muuttui, kun rumpali Ville Aatsinki ja kitaristi Lassi Tiainen erosivat yhtyeestä. Aiemmin Mäenpää on ollut pääasiallinen biisinikkari, mutta nyt biisintekoonkin on tullut uusia sävyjä.

– Uusi kitaristi Ville Koskinen on ottanut myös sävellysvastuuta ja tehnyt omia biisejä.

Rumpalina yhtyessä on Arttu Hankosaari, muut jäsenet ovat basisti Joni Petander ja laulaja Miika Kokko. Muutosten jälkeenkin yhtyeen kemia toimii.

– Saman tien tultiin hyvin toimeen, ei epäilystäkään, etteikö tämä tulisi tällä porukalla toimimaan.

Hevibändejä Suomessa riittää, mutta Mäenpäästä Satan’s Fall erottuu joukosta.

– Suomessa ei hirveästi ole meidän kaltaisia bändejä, jotka soittavat perinteisempää heavy metalia, jonka juuret ovat 70–80-luvuilla. Pinnalla on rankempi musiikki.

Pelkällä perinteisyydellä ei silti mennä.

– Me otamme vähän modernimpaa otetta, mutta tuotanto ja saundimaailma kumartavat menneisiin aikoihin.

Kouluvuosien Nastolasta hänellä on lämpimät muistot.

– Se oli kiva paikka kasvaa! Tykkäsin pelata jalkapalloa, käydä uimassa ja pyöräillä kuunnellen walkmaneilla musiikkia.

– Kitaran ostin rippilahjarahoilla, sitä rämpyttelin ja musiikintunnilla jotain puuhasteltiin, mutta bänditoiminta alkoi vasta Helsinkiin muuton jälkeen.

Korona näkyy yhä myös Satan’s Fallin keikkakalenterissa.

– Muutamia keikkoja on tälle vuodelle tiedossa, Eurooppaan on pari festarikeikkaa ja muutama klubikeikka, Suomessa on pari klubikeikkaa, kun lämppäämme brasilialaista Nervosaa.

Aiemmin ulkomailla keikkailuun satsannut bändi haluaa uuden levyn myötä ottaa Suomea paremmin haltuun. Lahteenkaan ei ole vielä keikalle päästy.

– Se varmaan jossain kohtaa korjataan, Torveen olisi kiva tulla kokeilemaan, Mäenpää sanoo.