Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Village Ten on luoteisnastolalaisten nuorten ikioma bändi

Yhtye debytoi viime sunnuntaina Kivijärven koulun kylätalolla.

Village Ten on Luoteisnastolalaisten 10-vuotiaiden musikanttien oma bändi. Sen ensimmäinen keikka kuultiin sunnuntaina Kivijärven koulun kylätalolla, jonne oli saapunut riemastuttavan paljon väkeä, ja tunnelma oli kuin suuremmankin nimen keikalla; lähes jokainen halusi keikan päätteeksi muiston bändin kanssa nimmarin tai valokuvan muodossa.

Yhtyeen jäsenet Lily Van Den Berge, Saana Tuukkanen, Emilia Seppänen ja rumpuja soittava Tuomas marssivat lavalle asianmukaisen valoshow’n ja vaikuttavan taustamusiikin tahdissa. Keikkaa oli selvästi kylällä jo odotettu.

Nuoret olivat koonneet setin itse, ja keikan aikana kuultiin monipuolinen kattaus kotimaisia ja kansainvälisiä hittejä vuosien varrelta Katri Helenasta Scorpionsiin ja Rölli-elokuvan musiikista Imagine Dragonsin Demonsiin. Jokaisen kappaleen alussa kuultiin bändin laulajien, Emilian ja Saanan välijuonto kyseisen kappaleen taustoista.

Kylänväen mukanaolo näkyi vahvasti keikalla.

– Kyläläiset ovat olleet mukana tekemässä ja toteuttamassa järjestelyjä, Village Tenin ”Managerit ja roudarit” -ryhmän Pia Helander kertoi.

Helanderin edustama ryhmä toimii nimensä mukaisesti yhtyeen apuna hoitaen muun muassa tiedotusta, managerointia ja roudausta.

– Koulu on tukenut harjoitustilojen muodossa. Myös laitteita on saatu koululta lainaan. Keikan lipputulot puolestaan jaetaan bändin jäsenten lisäksi myös Pyhäntaan Urheilijat ry:lle, joka on ollut näissä järjestelyissä mukana, Helander taustoitti.

Keikan, kukitusten ja nimmarien jakamisen jälkeen bändi fiilistelu takahuoneessa.

– Ihan superhyvä fiilis, Huudahti yhtyeen perustajajäsen ja rumpali Matias tunnelmista keikan jälkeen laulaja Saanan ja Emilian lisätessä.

– Nii. Ja eka jännitti ihan sikana!

Yhtyeen toinen perustajäsen, pianisti Lily kertoi tunnetilan nousseen välittömästi kymppiin, kun keikan käynnistäneen alkumusiikin ensimmäiset tahdit soivat.

– Oli ihan supersiistiä tulla lavalle ja nähdä kaikki siellä yleisössä. Ekan biisin jälkeen sitten jo rentoutui eikä jännittänyt enää yhtään, Matias totesi.

Kaikki bändin jäsenet ovat harrastaneet musiikkia pienestä pitäen ja se myös yhdisti heidät. Village Ten on harjoitellut sekä koulun tiloissa että omissa bändikämpissä.

– Me ollaan soitettu yhdessä nyt muutama kuukausi tällä kokoonpanolla. Alun perin oltiin minä ja Lily. Me vaan alettiin soittamaan yhteen. Laulajat piti sitten saada, ja me pyydettiin mukaan Saana, Matias kertoo.

– Joo, ja mä en sitten oikein osannut laulaa yksin, joten me pyydettiin sit Emilia mukaan, Saana jatkaa.

– Tää lähti vähän siitä, että me Matiaksen kanssa kokeiltiin ensin soittaa ihan vaan huvikseen yhteen, ja sitten se lähti siitä. Treenailtiin yhdessä. Ja sitten me vähän mietittiin, että miten saataisiin tänne kylälle joku kyläjuhla. Ja siitä lähtikin sitten jo tää bändi, Lily kertoo.

– Village Ten -nimi tulee siitä, kun mietittiin, että kylän nimi eli Village on hyvä olla. Ja sit, kun me ajateltiin, että me kaikki oltiin 10-vuotiaita silloin, kun tää bändi perustettiin, niin siitähän se tuli, Matias muistelee.

Matiaksella on kotonaan omat rummut, joten hän voi harjoitella sekä koulun tiloissa että kotonaan. Reilut neljä vuotta pianon soittoa harrastaneen Lilyn haaveissa on oman flyygelin hankinta, ja määrätietoinen nuori muusikonalku kertoi säästävänsä myös ensimmäisen keikkapalkkionsa tätä tarkoitusta varten.

Keikan yllättäjäkappaleisiin kuului Scorpionsin legendaarinen Still loving you, joka kuultiin Village Tenin setissä raikkaana instrumentaalisena versiona. Omia kappaleita Village Ten ei vielä ole ehtinyt tekemään, vaikka Saanalla ja Lilyllä onkin jo hieman kokemusta sanoittamisesta.

– Me melkein voitettiin yksi rapkisa, kun tehtiin sinne oma biisi, Saana sanoo.

Ensimmäisellä keikalla kuulluista kappaleista Emilia ja Saana valitsivat vaikeimmaksi kappaleeksi laulaa Yö-yhtyeen Rakkaus on lumivalkoinen -kappaleen rumpali-Matiaksen nimetessä Demons -kappaleen. Pianisti Lilyn mielestä vaikeita kappaleita ei ollut, kun on harjjoiteltu hyvin.

– Pitää vaan olla halu harjoitella. Mutta tietty kaikki uusi on aina vaikeaa. Mulle esimerkiksi toi Milli Menninkäisen laulu oli nyt sellainen.

Emilian mukaan musiikki yhdistää bändiläisiä.

– Ja meillä on ihan sikahauskaa yhdessä muutenkin, hän lisää.

Managerit ja roudaritkin saivat yhtyeen jäseniltä kiitoksia ensimmäisen keikan jälkeen ja luvan jatkaa mukana bändin toiminnassa.

Nuorille, jotka haaveilevat omasta bändistä, laulamisesta tai soittamisesta, Village Ten lähettää terveisiä:

– Aina kannattaa yrittää! Ja jos osaa jo soittaa jotain soitinta, niin aina kannattaa kokeilla, Lily rohkaisee.

– Ja sit vaan, kun joka päivä jaksaa harjoitella, niin kohta sä ootkin jossain bändissä, Emilia jatkaa.

– Ja meillä on tässä bändissä muuten myös basistin paikka avoinna, Matias vinkkaa lopuksi.