Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hollolan Vanhan Kunnantuvan uusilla yrittäjillä riittää ideoita

Vanha Kunnantupa avautuu uusien yrittäjien luotsaamana loppukesästä ja kirkonkylän kioski vappuna.

Hollolan kirkonkylän Vanhalle Kunnantuvalle ja viereiselle kioskille on löytynyt uudet yrittäjät omalta kylältä.

Niitä ryhtyy pyörittämään KoHo Kitchen oy, jota luotsaavat monille kirkonkyläläisille ennestään tutut Taru Holopainen ja Anni Kotiranta.

KoHo Kitchenin yrittäjillä on vahvaa yrittäjätaustaa ja pitkäaikaista kokemusta ravintolatoiminnasta. Anni Kotiranta on toiminut ravintola-alalla reilun 15 vuoden ajan, viimeksi vajaat 14 vuotta Ravintola Jokimaan kokkina. Taru Holopainen puolestaan on vastannut miehensä Esa Holopaisen kanssa ravitallin toiminnasta yli 30 vuoden ajan.

Yhteisestä ravintolasta uudet yrittäjät ovat haaveilleet jo pitkään. Kun tilaisuus tuli, siihen oli pakko tarttua, vaikka asiat etenivätkin nopeasti.

– Anni on veljeni vaimo, ja me olemme jo jonkun aikaa haaveilleet, että joskus me jotain tällaista aletaan yhdessä tekemään. Ajateltiin, että nyt on aika toimia. Haave toteutui, iloitsee Holopainen.

Kotiranta on ravintola-alan ammattilainen, Holopainen puolestaan on työskennellyt Kinnarin tilan myymälässä, mutta kokkailu on hänellekin tullut tutuksi oman ravitallin keittiössä.

Haave toteutui.

Anni Kotiranta

– Olen hoitanut talliporukan ruokailut ja välillä kokannut kymmenelle hengellekin.

Tositoimiin asiakaspalvelussa uudet yrittäjät pääsevät jo vappuna, jolloin on tarkoitus avata kioskin ovet.

– Tuvan kohdalta venyy mahdollisesti loppukesään, sillä on aikamoinen homma saada kaikki asiat kuntoon uusina yrittäjinä.

Kioski jatkaa Holopaisen mukaan kutakuinkin entisellä systeemillä, tuoreita leivonnaisia tulee ainakin olemaan tarjolla. Vanhan Kunnantuvan puolella on luvassa uutta, mutta sen kanssa edetään kesän mittaan ”asia kerrallaan”.

– Koitamme sitä kehittää, kunhan saadaan perusasiat järjestykseen ja toiminta pyörähtämään käyntiin. Olemme kovin innoissamme, meillä on ideoita pää tulvillaan. Sisustuksella koitamme ehkä saada sitä vielä viihtyisämmäksi, Holopainen kaavailee.

– Toivotaan, että kyläläiset ja muut ihmiset löytävät paikan, kun kylä hiljenee ja syksy pimenee.

Ennen ravintolatoiminnan aloittamista on ainakin lattia tarkoitus hioa ja lakata.

Molemmat uudet yrittäjät asuvat Hollolan kirkonkylällä, joten työmatka on lyhyt.

Vanhan Kunnantuvan vuokraajana toimii Hollolan Kotiseutuyhdistys ja kioskin vuokraajana Hollolan kirkonseudun kylät -yhdistys. Yhdistykset ovat vuodenvaihteesta asti etsineet tiloihin uutta, yhteistä yrittäjää. Kyselyitä tuli toistakymmentä, joten kiinnostusta oli, kertovat yhdistysten puheenjohtajat Anni Sallila ja Elina Isotalo tiedotteessa.

– Tavoitteena oli, että löydämme yrittäjän maaliskuun loppuun mennessä ja onnistuimme siinä. Olemme myös erittäin ilahtuneita siitä, että yrittäjät löytyivät omalta kylältä, he toteavat.

Vanha Kunnantupa on rakennettu vuonna 1902, asiakaspaikkoja siellä on 83. Kioski on rakennettu vuonna 2016, siinä on katettu terassi ja kivetty ulkoterassi, asiakaspaikkoja on noin 40.