Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Asikkalan Hilkka Kemppi keräsi 5 299 ääntä eduskuntavaaleissa

”Olen erittäin tyytyväinen henkilökohtaiseen äänipottiini. Se on iso määrä luottamusta.”

Keskustan Hilkka Kemppi on valittu toiselle kaudelle eduskuntaan äänimäärällä 5 299. Kempin äänisaalis oli Hämeen vaalipiirin 11. suurin.

Keskustan heikosta tuloksesta huolimatta Kemppi onnistui lisäämään merkittävästi ääniään edellisistä eduskuntavaaleista. Vuonna 2019 Kemppi sai 3 600 ääntä.

– Vaalitulokseni oli historiallisen suuri ja vieläpä tilanteessa, missä puolueen gallupit olivat historiallisen pienet. Siinä mielessä olen erittäin tyytyväinen henkilökohtaiseen äänipottiini. Se on iso määrä luottamusta. Se tarkoittaa sitä, että töitä lähdetään tekemään.

Tulevalla kaudella Kemppi aikoo keskittyä perusasioihin.

– Olemme saaneet juuri rakennettua Suomeen vakautta. On parannettu turvallisuutta ja pyritty tekemään tekoja, jotta ruokaa olisi jatkossakin ja energiaa riittäisi. Mielestäni nyt tärkeintä on lähteä rakentamaan taloudellista tasapainoa tähän maahan ja pyrkiä pitämään huolta yritysten pärjäämisestä ja työpaikkojen riittämisestä.

Kemppi haluaa edistää myös järvimatkailua.

– Olen todella innostunut järvimatkailun kehittämisestä. Saimme siihen alkuresurssia, ja nyt toivon, että saisimme siihen uutta vaihdetta silmään. Se on yksi iso teema, jossa toivon, että tälle alueelle tulisi kasvua.

Puolueelle tämä oli valtava tappio.

Myös haasteita on Kempin näköpiirissä.

– Olen huolissani lasten ja nuorten hyvinvoinnista. On uutisoitu paljon sellaisista liikahduksista, että nuoret hakeutuvat jengeihin ja on paljon tuen tarvetta kouluissa. Siihen pyrin puuttumaan.

– Vaalitulosta katsoessani olen kaikkein eniten huolissani alueellisesta pärjäämisestä, että kaikkialla Suomessa voisi jatkossakin elää ja asua. Ajattelen, että siitä huolehtiminen on yksi suurimmista tehtävistäni eduskunnassa.

Asikkalan ja Päijät-Hämeen asioita Kemppi pyrkii edistämään samaan malliin kuin kuluneellakin kaudella.

– Tällä kaudella saimme esimerkiksi kyläkauppatuen ulottumaan tänne Päijät-Hämeen seudulle. Olemme saaneet monia parannuksia, kuten useita satoja korkeakoulupaikkoja lisää. Monet tiet ovat tulleet kuntoon viime kauden aikana. Aion jatkossakin hakea samanlaisia investointeja tälle alueelle, ja aion tehdä yhdessä muiden kansanedustajien kanssa töitä, että saisimme tänne alueellisia voittoja.

– Asun täällä, ja ajan täältä joka päivä eduskuntaan ja takaisin. Tämä on minulle rakas alue ja sydäntä lähellä kaikin tavoin. Ajattelen, että kotiseutualue näkyy kansanedustajan politiikassa tietenkin alueellisissa kysymyksissä, kuten 24-tiessä ja sen tulevaisuudessa ja monissa muissa alueen tiestöissä.

– Mielestäni tärkeää on ennen kaikkea se, että täällä on riittävästi opiskelupaikkoja meidän nuorille, työpaikat pysyvät täällä ja meidän peruspalvelut pysyvät lähellä eivätkä vetäydy kaupunkien keskustoihin saati pääkaupunkiseudulle. Nämä ovat pääteemoja, joiden parissa aion työskennellä jatkossakin, lupaa Kemppi.

Keskustan huono vaalimenestys vaatii Kempin mielestä peiliin katsomista.

– Puolueelle tämä oli valtava tappio. Se on saanut surulliseksi. Se tarkoittaa sitä, että meidän pitää sanoittaa paremmin, mitä olemme tehneet. Olemme pitäneet huolta suomalaisesta ruoasta, energiasta, turvallisuudesta ja taloudesta vaikeina aikoina. Se ei ole näkynyt suomalaisille. Siinä voi katsoa vain peiliin ja pyrkiä sanoittamaan asioita paremmin ja toisaalta tarkastelemaan, mitä voisimme tehdä paremmin.

Keskusta sai eduskuntaan 23 paikkaa.

– Kahdeksan paikkaa tippui eduskuntaryhmästä. Se on todella dramaattinen tiputus, monet kollegat tippuivat pois. Saan olla kiitollinen, että itse saan jatkaa siellä. Olen kiitollinen kansalle, että sellainen luottamus löytyi.

Keskustan hallituspaikkaa Kemppi ei vielä sulje täysin pois, vaikka keskustan puheenjohtaja Annika Saarikko kertoi maanantaina, että keskustan paikka on oppositiossa.

– Näyttää siltä, että kansa ei ole äänestänyt keskustaa hallitukseen. Meidän äänimäärämme on varsin pientä, mutta kyllä minun mielestäni pitää katsoa, että oppositioon ei pyritä, vaan oppositioon joudutaan. Totta kai mielestäni pitää katsoa ensin, mikä on maan tilanne ja minkälaiset hallitusneuvottelut tästä syntyy, Kemppi pohtii.