Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Orimattilan kaupungin uudessa ilmeessä OA on OK

Orimattilan uusi brändi kiteytyy kirjaimiin sekä viestiin ”Elämää oosta aahan”.

Orimattilan uusi brändi on julkistettu jälleen kerran. Viime viikolla saivat vanhat shakkinappulat ja sopivasti skutsissa -puheet jäädä menneeseen ja tästä eteenpäin brändi kiteytyy Orimattilan nimeen, Orimattilan oohon ja aahan.

Orimattilan brändin uudistustyö käynnistyi vuoden 2022 lopussa. Brändin luomistyön toteutti tamperelainen mainostoimisto Creative Crue. Mainostoimisto teki tiivistä yhteistyötä virkamiehistä, päättäjistä sekä Lahden seudun kehitys Ladecin ja Yrittäjien jäsenistä koostuneen ohjausryhmän kanssa.

Kaupungin ohjausryhmä kaupunginjohtaja Kalle Larssonin johdolla jalkautui alkuvuodesta kysymään kaupunkilaisten mielipiteitä kaupungin näkyvyydestä ja tunnettuudesta.

– Saimme kaikkiaan yli 500 vastausta sähköinen kysely mukaan lukien. Hyvin selkeä viesti oli, että hevonen saisi jatkossakin näkyä kaupungin ilmeessä, Larsson kertoo.

Hevosen pää on saanut uuden, modernimman ilmeen ja sitä voidaan käyttää eri väriyhdistelminä sekä uuden sloganin alussa.

Ulospäin uusi brändi alkaa näkyä vaiheittain.

Tuomas Räihä

– Uuden brändin myötä myös kaupungin logo, värimaailma sekä puhuttelutapa uudistuivat, Creative Cruen creative director Sami Nieminen kertoo.

– Brändi kumpuaa alkuperäisestä, aidosta, ainutlaatuisesta ja omanlaisesta maaseutukaupungista, jossa asuu ansaitusti ylpeitä ihmisiä.

Nieminen hehkuttaa myös Orimattilan loistavaa sijaintia sekä tulevaisuuden elinvoimaisuutta, joka tulee jatkossakin hyödyntää.

– Kuntien välinen kilpailu on kuitenkin kovaa eikä siinä voi menestyä ilman tunnistettavaa brändiä.

Totta on, että uuden brändin saaminen tutuksi ensin orimattilalaisille ja mahdollisimman pian myös maakuntarajojen ulkopuolelle vie oman aikansa. Edessä on vuosien työ ennen kuin kunnon tuloksia tunnettavuudesta päästään kokemaan.

– Ulospäin uusi brändi alkaa näkyä vaiheittain. Pyrimme olemaan kustannustehokkaita, joten kaikkea ei laiteta kerralla uusiksi. Ensimmäisenä uusi brändi tulee näkymään kaupungin some-kanavilla sekä lehti-ilmoituksissa, kaupungin viestintäpäällikkö Tuomas Räihä kertoo.

– Kaupungin nettisivu-uudistus on parhaillaan käynnissä ja sen valmistumisen myötä uusi ilme tulee näkymään myös nettisivuilla.

Sami Nieminen avaa brändin taustoja ja ilmettä sekä kirjaimista muodostuvia sanaleikkejä.

– Orimattilan O – ooh! – kuvaa positiivista yllätystä ja A – aah! – ihastelevaa ihmetystä. Orimattila herättää molempia tunnetiloja. Toisaalta taas, kun puhutaan hyvästä elämästä, Orimattila on kaiken A ja O. Täältä löytyy kaikki, mitä siihen tarvitaan. Mutta koska Orimattilassa on aina oltu hitusen omintakeisia ja tehty asiat omalla tavalla, voidaan puhua päinvastoin kaiken oosta ja aasta. Brändikonsepti kiteytyykin lauseeseen: Orimattila – Elämää oosta aahan. Se kuvastaa sitä, mitä Orimattila tulevaisuudessa on, hyvän elämän aineksia oosta aahan, ja matkaa, joka sinne taitetaan, täynnä ihmetystä ja ihastelua. Elämä, ihmisen paras aika, eletään oon ja aan välissä, Nieminen toteaa.

Orimattilan uusi ilme tuli maksamaan kaupungille 9 900 euroa. Kaupungintalolta luvattiin, että jatkossa sinne tulee myös myyntiin tuotteita, joissa kaupungin uusi logo on näyttävästi esillä.