Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mallusjoella pistettiin jälleen juhlat pystyyn

Vuoden Nuorisoseura -tunnustusta sulateltiin miesvoimistelun, kyläpelimannien sekä kakkukahvien kera.

Noin 600 ympärivuotisen asukkaan Mallusjoki ei ole mikä tahansa kylä Orimattilassa, saati koko Suomessa. Mallusjärven ympärillä ja läheisyydessä elävät kyläläiset tuntuvat ajattelevan, että muut tekevät, mitä osaavat, mutta me tehdään, mitä halutaan.

Ainakin Mallusjoella asuu yhteisöllisiä ja idearikkaita ihmisiä, jotka ovat tuottaneet iloa ja tapahtumia kyläläisille sekä Mallusjoen ystäville jo usean sukupolven ajan.

Sekä Mallusjoen Näyttämö, Kansantanssijat että Miesvoimistelujoukkue ovat ehtineet jo kunnioitettavaan 40 vuoden ikään, mutta eivät toki vielä pärjää ikävuosissa Mallusjoen torvisoittokunnalle, joka on musisoinut jo vuodesta 1898.

Pitkäaikainen työ palkittiin maaliskuussa, kun nuorisoseura valittiin vuoden nuorisoseuraksi.

Viime sunnuntain juhlakalu, Mallusjoen Nuorisoseura, on sekin jo yli 100-vuotias.

– Kyllä me itkettiin ja naurettiin, kun saatiin vastaanottaa palkinto Nurmeksen Lipinlahdessa maaliskuussa. Meitä oli kaikkiaan 11 nuorisoseuralaista hakemassa palkintoa, kertovat yhdistyksen aktiivit Heidi Heikkilä ja Tapani Kokko.

Takinkääntöviikoistaan, sirkuskoulustaan ja viimeisimpänä Takkari-klubistaan tutuksi tulleen Nuorisoseuran tärkein tavoite on aina ollut lasten harrastustoiminta.

– Haluamme touhuta yhdessä lasten kanssa ja järjestää heille tekemistä. Ja tietysti siinä sivussa myös itse viihtyä.

Kuten monessa muussakin harrastustoiminnassa, myös Mallusjoella itse organisointiporukka on kohtuullisen pieni. Onneksi innokkaita tekijöitä riittää kuitenkin kaikkiin tapahtumiin.

– Talkoolaisia saadaan onneksi helposti. Talkooväkeä tulee oman kylän lisäksi Orimattilasta, Mäntsälästä ja Lahdesta, kertoo Nuorisoseuran johtokunnan jäsen Anni Kivinen.

Hienosta tunnustuksesta huolimatta Mallusjoella ei jäädä paistattelemaan parrasvaloissa vaan työ jatkuu. Kokko ja Heikkilä paljastavat sen verran, että palkinnonhakumatka tuotti paljon uusia ideoita, joita nyt sulatellaan ja katsotaan, mitkä niistä näkevät myöhemmin päivänvalon.

Lauantaina saa ensi-iltansa Mallusjoen Näyttämön 45-vuotisjuhlanäytöksenä Minna Lindgrenin kirjoittama Ehtoolehdon Sankarit, josta on luvassa kaikkiaan kymmenen näytöstä.

Kesällä päästään taas Takinkääntö-tunnelmaan, tällä kertaa kolmipäiväisenä tapahtumana.

– Takkari-klubin keikat jatkuvat jälleen syksyllä. Olemme jo olleet yhteydessä artisteihin, Kokko kertoo.

Sunnuntain juhlassa esiintyivät luonnollisesti Mallusjoen Kyläpelimannit sekä Miesvoimistelujoukkue. Esityksen päätteeksi kattoon jäädytettiin koko kylän sydämen, Kyösti Kyrön, jumppatrikoot.

Vuoden Nuorisoseura -tittelistä olivat Mallusjoen kanssa kisaamassa loppusuoralla Valkolan ja Hietaman Nuorisoseurat sekä Tammelan Nuorisoseura Aura. Valinnan suoritti Suomen Nuorisoseurojen liiton hallitus.