Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Asikkalan kunnanhallitus käsittelee maanantaina Vanhan Nuokun myymistä

Tämän päivän kokouksessa kunnanhallitus kuulee, millaisia suunnitelmia Vanhan Nuokun ja Sinivuokon huutokaupoissa korkeimmat tarjoukset jättäneillä on.

Vanhan Nuokun ja Sinivuokon eli vanhan virastotalon huutokaupat ovat päättyneet. Asikkalan kunnanhallitus pohtii maanantain kokouksessa, myydäänkö kohteet korkeimpien tarjouksien esittäjille.

– Sinivuokko ja Vanha Nuokku olivat molemmat huutokaupat.comissa, ja saimme niistä molemmista tarjoukset, Asikkalan kunnanjohtaja Rinna Ikola-Norr­backa kertoo.

Huutokaupassa Vanhan Nuokun korkein tarjous oli 900 euroa ja Sinivuokon 6 100 euroa. Tontit kuuluvat kauppaan molemmissa kohteissa.

Kunta huomioi tarjotun euromäärän lisäksi myös suunnitellun käyttötarkoituksen, jonka kunta haluaisi tukevan paikallista yhdistystoimintaa tai yleishyödyllistä käyttöä.

Kunnalla on oikeus hyväksyä tai hylätä tarjous.

Rinna Ikola-Norrbacka

– Asia etenee niin, että voittaneiden tarjouksien tekijöiltä on pyydetty esitys siitä, että mitä ajatuksia heillä on kohteen käyttötarkoituksen osalta. He tulevat seuraavaan kunnanhallituksen kokoukseen esittäytymään ja kuultavaksi, ja vasta sen jälkeen teemme asiasta päätöksen. Mitään päätöstä ei siis ole vielä tehty.

– Kunnalla on oikeus hyväksyä tai hylätä tarjous, kunnanjohtaja sanoo.

Vanhan Nuokun korkein tarjous voi kuulostaa matalalta, mutta kyseessä on suojeltu kohde, jonka peruskorjaus maksaa Asikkalan kunnan teknisen johtajan Aki Tiihosen mukaan arviolta 800 000–1 000 000 euroa. Vanhaa Nuokkua ei saa purkaa, koska se on suojeltu.

Hirsirakenteinen Vanha Nuokku valmistui vuonna 1925. Rakennuksessa oli Vääksyn ensimmäisenä kansakoulu, ja se toimi kouluna vuodet 1925–1968 ja 1978–1987.

Talo remontoitiin 1980-luvun lopulla nuorisotalo Nuokuksi. Rakennus oli nuorisotoimen käytössä aina vuoteen 2014 saakka.

Vanhan Nuokun kokonaispinta-ala on 461 kerrosneliömetriä. 2 900 neliön tontilla on rakennusoikeutta jäljellä 300 kerrosneliömetriä.

Rakennus sijaitsee valtakunnallisesti merkittävän rakennetun kulttuuriympäristön, Vääksyn kanavan, läheisyydessä, ja se on merkitty kaavaan suojeltavana rakennuksena (sr-2/17), jolla on erityistä rakennushistoriallista, historiallista tai maisemallista arvoa.

Sinivuokko ei ole suojeltu kohde.