Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vääksyn Yhteiskoulun harjakaisissa kehuttiin luontonäkymää

”Kyllä on niin mahtavat näkymät, että tällaista koulupaikkaa en ole aiemmin nähnyt.”

Vääksyn Yhteiskoulun (VYK) uuden koulurakennuksen harjannostajaisia eli vesikaton valmistumista juhlittiin viime viikon torstaina.

Yhteiskoulun yläkoulun apulaisrehtori Sari Puputti kertasi harjakaisissa pitämässään puheessa urakan tarjouskilpailun aikaista kuvausta ja unelmaa tulevasta koulusta.

– Kun avaan koulun oven, minulle tulee tunne, että olen tervetullut ja koen olevani arvokas. Vastaanotto on luonnonläheinen, valoisa ja esteettinen. Kouluni kiireettömyys, rauhallisuus ja yhteisöllisyys näkyvät jo sisään tultaessa.

– Koulun tilat ovat joustavia ja monikäyttöisiä. Ympäröivä luonto ja luonnon valo tuovat hyvinvointia koulun arkeen. Koulun piha-alueet ovat joustavasti opetus- ja taukokäytössä. Kouluni toiminnassa näkyvät Asikkalan kunnan vahvuudet, joita ovat harjuihin ja vesistöihin painottuva luonto, yrittäjyys sekä koulun erikoisuus: ilmailulinja.

– Tänään täällä ollessani koen, että olemme saavuttamassa juuri tuota unelmaa. Tästä kuuluu suuri kiitos teille kaikille hankkeeseen osallistuneille ja sen toteutuksessa mukana olleille, Puputti kertoi tyytyväisenä.

Rakennus on sisältä vielä keskeneräinen, mutta luonnonläheisyys on jo vahvasti läsnä muun muassa järvinäkymän myötä.

– Olen kahden viikon aikana käynyt kolmissa muissa harjannostajaisissa, ja ne kaikki ovat olleet kellarissa vähän hämärässä ja kylmässä. Täytyy sanoa, että täällä teillä on vähän erilainen ympäristö. Kyllä on niin mahtavat näkymät, että tällaista koulupaikkaa en ole aiemmin nähnyt, koulua rakentavan YIT:n Jarkko Pakkala kehui.

Kunnanjohtaja Rinna Ikola-Norrbacka oli tyytyväinen hankkeen etenemiseen.

– Iloinen päivä, iloinen hetki. Tämä päivä kuuluu niihin päiviin, mitä ei haluaisi vaihtaa pois.

– Tämä on meidän kunnan suurin investointihanke kautta aikojen. Tämä on ehdottomasti elinvoimateko, että teimme koulun tänne. Me olemme muuttovoittokunta, ja me haluamme pysyä sellaisena. Haluamme näyttää, että panostamme lapsiimme ja nuoriimme. Tämä on meille vetovoimaa, pitovoimaa ja lumovoimaa.

Kunnanjohtaja kertasi puheessaan hankkeen alkua eri vaiheineen.

– Aloitin Asikkalassa 1.8.2017. Kaksi viikkoa aloittamiseni jälkeen kunnanhallituksessa käsiteltiin pykälä, jossa perustettiin työryhmä VYK-hanketta varten. Työryhmä aloitti 31.8.2017, meillä oli aika ripeä alku.

– Lähdimme tekemään selvitystä, että mitä me haluamme. Oli käyttäjäkyselyitä ja kuntalaiskahvilaa. Kaikilta paikkakunnan yhdistyksiltä ja urheiluseuroilta kysyttiin, minkälaisia tarpeita heillä olisi tälle uudelle koululle.

Kouluhanke ehti olla jonkin aikaa myös valituskierteessä.

– Nyt on vuosi 2023. Onhan tässä veivattu, mutta kaikki on ollut sen arvoista. Alkuripeydestä jouduimme tietynlaiseen kaaokseen, mutta sitä kaaosta tarvitaan hyvään lopputulokseen. Kaikki hyvät projektit ovat jossain kohtaa kaaoksessa.

– Kiitos myös YIT:lle. Missään kohtaa te ette antaneet signaalia, että nyt tämä odottaminen saa riittää. On ollut ilo tehdä teidän kanssanne töitä, kunnanjohtaja kiitteli.