Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Asikkalan Kunnanhallitus hyväksyi ostotarjouksen Sinivuokosta

Vanha Nuokku palaa takaisin myyntiin, koska kunnanhallitus ei pitänyt ostajaehdokkaan suunnitelmia uskottavina.

Asikkalan kunnanhallitus päätti maanantain kokouksessaan hyväksyä huutokaupassa voittaneen tarjouksen Sinivuokosta.

Korkeimman tarjouksen, 6 100 euroa, kiinteistöstä jättivät yrittäjät Sami Nyman ja Nora Mykkänen.

Yrittäjien kunnanhallitukselle antaman esityksen mukaan Sinivuokon tiloihin olisi tulossa majoitustoimintaa.

– Päätimme myydä korkeimman tarjouksen tehneelle. Heillä on vastaavaa majoitustoimintaa muuallakin. Lisäksi heillä on autoliike, eli he ovat harjoittaneet useampaa liiketoimintaa. Heillä on kokemusta ja koulutusta erityisesti matkailualan yrittämiseen, Asikkalan kunnanjohtaja Rinna Ikola-Norrbacka taustoittaa.

– He aikovat peruskorjata Sinivuokkoa sekä sisältä että ulkopuolelta.

Ehdotus oli meidän mielestäm-me epä-määräinen.

Rinna Ikola-Norrbacka

– Tässä keskustan alueella meillä on Tallukka ja ihan ydinkeskustassa Apteekin Majoitus, ja nyt tämä tulee täydentämään meidän keskustan majoituskapasiteettia.

Myynti odottaa vielä virallista kauppakirjan allekirjoittamista.

– Myynti toteutuu heti, kun tekninen johtaja ehtii valmistella ja käydä ostajien kanssa kauppakirja-asiat läpi. En osaa sen tarkemmin sanoa aikataulua, mutta tietenkin mahdollisimman pian, kun kunnanhallitus on jo kaupan hyväksynyt. Nyt tämä on enää teknistä valmistelua, että saamme kauppakirjat tehtyä ja asiat sovittua, kunnanjohtaja kertoo.

Vanhasta Nuokusta tehdyn tarjouksen kunnanhallitus hylkäsi. Huutokaupassa korkeimman tarjouksen, 900 euroa, jätti Onnenitu ry. Tänä vuonna perustetun yhdistyksen kotipaikka on Kokemäki Porin suunnalla.

– Ei myyty. Kunnanhallitus katsoi, että liiketoimintasuunnitelma ei vaikuttanut siltä, että se pystyisi olemaan kannattava. Ehdotus oli meidän mielestämme epämääräinen. Siinä oli jotain harrastustoimintaa ja yhdistystoimintaa, Ikola-Norrbacka kiteyttää.

He aikovat peruskorjata Sinivuokkoa sekä sisältä että ulkopuolelta.

Rinna Ikola-Norrbacka

Kunnanhallituksen mielestä yhdistyksen liiketoimintasuunnitelma ei ollut riittävän vakaalla pohjalla, kun huomioidaan rakennuksen käyttökustannukset ja peruskorjauksen vaatima investointi.

– Laitamme Vanhan Nuokun mahdollisimman pikaisesti uudelleen myyntiin. Pyydämme kunnanhallituksen ohjeistuksen mukaisesti tarjouksia kiinteistönvälittäjiltä, ja laitamme Vanhan Nuokun kiinteistövälityksen kautta myyntiin.

Kunta on yrittänyt myydä Vanhaa Nuokkua jo jonkin aikaa, mutta nyt hylätyn tarjouksen lisäksi muitakin kohteesta kiinnostuneita on kunnanjohtajan mukaan ollut.

– Nuokkua on toki myyty jo aiempinakin vuosina, mutta tällä erää tämä on kolmas kerta. Ensin viime syksyllä tämä oli meillä kunnan sivuilla myynnissä. Sitten se oli huutokaupat.comin kautta, ja nyt yritämme kolmatta kertaa kiinteistövälityksen kautta. Toivottavasti se kolmas kerta toden sanoo.