Marginaalit kääntyivät Giantsin eduksi

HC Giants saavutti asettamansa maalin ja kampesi viimeisellä hetkellä mukaan Suomi-sarjan ylempään jatkosarjaan, jossa yksi vastustajista on valkopaitainen Porvoon Hunters. Toni Degerlund

Aatu Raninen

Ne kuuluisat pienet marginaalit kallistuivat viikonloppuna HC Giantsin eduksi Suomi-sarjassa, kun alkusarjan viimeisessä ottelussa Jäteillä oli panoksena paikka ylempään jatkosarjaan.

Se vaati voittoa kotiottelussa HCIK:ta vastaan, minkä hollolalaiset hoitivatkin maalein 6–2. Voitto nosti Giantsin tasapisteisiin (44) seinäjokelaisen S-Kiekon kanssa, joka samalla hävisi oman ottelunsa 3–7.

30 ottelun urakoinnin jälkeen sijoitukset ratkesivat enää maalierolla, joka Giantsilla koheni lukemaan -11 ja S-kiekolla heikkeni -18:aan. Näin Giants jatkaa kahdeksan parhaan joukkoon ylempään jatkosarjaan, seinäjokiset taas jäävät nuolemaan näppejään alempaan jatkosarjaan.

– Kauden alussa ylempi jatkosarja asetettiin tavoitteeksi, ja siihen huutoon nyt vastattiin, pääsi Giantsin general manager Kari Mäkitalo toteamaan taiston jälkeen.

PäävalmentajaJesper Jalonen huomasi joukkueen jännittäneen sunnuntain ottelua, joka pysyi pitkään tasaisena (1–1, 1–1, 4–0).

– Ei onnistuttu ihan valmistautumisessa, ja pientä jännitystä oli ainakin osalla, kun pelin panos oli tiedossa. Kaksi erää oltiin vähän unisia ja arkoja.

Tunnelmaa vapautti Ville Ahosen ajassa 44:56 viimeistelemä 3-2-johtomaali. Ahonen oli joukkueen parhaimmistoa maalivahti Ville Viskarin, 2+1-tehot kirjanneen Jesse Peltosen sekä Esko Gröhnin (0+2) ohella, Jalonen arvioi.

– Ansaitsimme voiton mielestäni kolmannessa erässä ja peli parani. Hyvä juttu, että löysimme keinot voittamiseen, vaikka emme aivan parhaillamme olleetkaan, Jalonen sanoo.

Giants on ottanut sarjataulukossa jättiharppauksen ylöspäin viime kaudesta, jolloin sarjapaikasta jouduttiin vielä karsimaan.

– Lähtö kauteen oli hyvä, saatiin heti kovia päänahkoja ja henki päälle, vaikka oli paljon uusia jätkiä ryhmässä, Jalonen sanoo.

Marras-joulukuussa tuli vaikeampi jakso ja tappioputki, jonka Giants sai katki ennen joulutaukoa. Viimeisistä yhdeksästä ottelusta voittoja kertyi jo seitsemän, ja kotivoittojakin kuusi putkeen.

– Joukkue näytti luonnetta. Pystyttiin pelaamaan riittävän yksinkertaisesti, vaikka usein vaikealla hetkellä pelaaminen tuppaa monimutkaistumaan. Puolustaminen parani alkusarjan mittaan, ja kun saatiin muutama pomppu, parani itseluottamus tekemiseen, Jalonen summaa.

Ylempi jatkosarja starttaa heti kahdella kotiottelulla. Lauantaina Heinsuolle saapuu sarjakärki Kiekko-Espoo ja sunnuntaina Hunters Porvoosta.

– Uutta tavoitetta emme ole vielä pelaajien kanssa sopineet, mutta ei sinne selviytymään lähdetä, vaan jokaista peliä voittamaan. Olemme jo osoittaneet pystyvämme voittamaan sarjan kaksi parasta, Kiekko-Espoon kotona ja FPS:n vieraissa, Jalonen muistuttaa.

Kuuden parhaan pudotuspeleihin Giantsilla on matkaa 10 pistettä. Päänvaivaa jahtiin aiheuttavat puolustuspään loukkaantumiset.

– Pakkipulaa on, kolmella tai neljällä jätkällä kausi ohi. Positiivista on, että se ei ole näkynyt tuloksissa, vaan on saatu muutama nollapelikin pidettyä. Katsotaan keitä sinne saadaan paikkaajiksi, Jalonen ruotii.

HCGiants–K-Espoola 1.2. kello 17 Hollolan jäähallissa. HCGiants–Hunterssu 2.2. kello 16.

Keskustelu