Nastolan Yrittäjille uusi puheenjohtaja

Juha Istukaissaarta kiehtoo yrittämisessä vapaus palkkatyöhön verrattuna. Lukijoille hän välittää seuraavat terveiset: "Muistakaa ja kannattakaa paikallisia yrittäjiä". Antti Hartikainen

Antti Hartikainen

Tuore yrittäjien puheenjohtaja Juha Istukaissaari on paljasjalkainen nastolalainen ja autokorjaamo Sprintcarin toinen omistaja.

– Koitan verkostoitua kylällä ja olla yrittäjien ääni. Yritän pitää paikallisuutta ja paikallisia yrittäjiä asukkaiden mielissä. Aion pitää paikallisen yrittäjän puolta kaupungin ja ylempien yrittäjäjärjestöjen suuntaan, Istukaissaari kuvailee tavoitteitaan puheenjohtajakaudelle.

Vuoropuhelu yrittäjien ja kaupungin välillä on Istukaissaaren mukaan toiminut hyvin.

– Kaupungilla on intressi olla yhteydessä yrittäjiin ja kuulla yrittäjien mielipidettä esimerkiksi Rakokiven kehittämisen suhteen. Helmikuun alussa kaupunki tulee Nastolan Yrittäjien aamupalalle keskustelemaan ja esittelemään tämän hetken visioita.

Nastolan sijainnissa tuore puheenjohtaja näkee yrittämiselle plussia ja miinuksia.

– Olemme vähän kuin maalla, vaikka Nastola on lähellä Lahtea. Erikoiskaupoille Lahti on vetovoimainen, jos mietitään vaikka kultasepänliikettä. Sellaista meillä ei enää ole. Siinä mielessä sijainti on huono varsinkin Villähteen alueella, koska täältä on lyhyt matka Karismaan.

– Toisaalta siitä on oma etunsakin, ettei olla aivan keskustassa. Toimitiloja on hyvin saatavilla, vuokrataso on alhaisempi ja pysäköinti on helpompaa.

Tuttuja Nastolan Yrittäjien järjestämiä tapahtumia on tulossa.

– Järjestämme kesällä Rautalankafestareiden etkoja Rakokiven torilla. Lisäksi meillä on joulun avaus marraskuun lopussa.

Nastolan Yrittäjät jatkaa ainakin toistaiseksi itsenäisenä yhdistyksenä.

– Jatkamme itsenäisinä, mutta käymme tietysti vuoropuhelua myös Päijät-Hämeen Yrittäjien suuntaan. Ei kannata ihan yksin olla.

Keskustelu