Nastolan skeittipuisto kaipaa vielä lisää sponsoreita

Skeittipuistohankkeelle kerätään varoja muun muassa vuosikalenterilla, jossa harrastusta esitellään kuvin.

Marjaana Kontu

Nastolan skeittipuistohanke etenee, mutta kaipaa toteutuakseen vielä lisää sponsoreita ja talkooväkeä.

Yksi hankkeen puuhaajista, Jouni Kaikkonen, vetoaakin yrityksiin ja nastolalaisiin, jotta skeittipuiston taakse saataisiin somepeukutusten lisäksi myös kouriintuntuvaa tukea. Hankkeen sponsoriksi on toistaiseksi lupautunut vain Westpro4U.

– Yhtään ei haittaisi, jos yritykset lähtisivät jeesaamaan meitä. Rahankeruu tulee olemaan kovan työn takana, Kaikkonen vetoaa.

Myös Nastolan aluejohtokunta on myöntänyt 7 000 euroa projektin starttaamiseen.

Skeittipuiston suunnitelmia mietittiin suunnitteluillassa viime viikolla.

– Muutamasta paikasta on tullut suunnitelmat ja tarjoukset. Niitä suunnitelmia nyt vähän muokattiin, Kaikkonen kertoo.

Suunnitelmien on määrä olla valmiina alkuvuonna, jolloin on myös rahoituskuviot selviävät. Leader-tukihakemus Etpähälle on sekin jätettävä alkuvuodesta ja siihen mennessä on oltava tarkat kustannuslaskelmat.

– Suunnitelmat ovat jo aika pitkällä. Puistosta tulee melko yksinkertainen, noin 250 neliön kokoinen ja sinne tulee pari reiliä. Tarkoitus on tehdä siitä puistomainen tapaamispaikka, skeittaamisen ja scuuttaamisen lisäksi.

– Myös sitä mahdollisuutta selvitetään, voidaanko tehdä varaus pump track -radalle skeittipuiston yhteyteen, Kaikkonen mainitsee.

Leader-rahoituksella voidaan Kaikkosen arvion mukaan kattaa ehkä puolet kustannuksista. Puiston kustannusten on arvioitu olevan noin 100 000 euroa.

– Omaa rahaa tarvitaan vielä sellainen 50 000 euroa. Mutta siihen lasketaan myös talkootyötunnit, koska Etpähälle käy vastarahoituksena talkootyö.

Lisärahaa on tarkoitus kerätä myös ensi kesäksi suunnitellulla hyväntekeväisyystapahtumalla, jonne tulisi muun muassa bändejä.

– Tapahtumaa aletaan työstää nopealla aikataululla. Se on tarkoitus pitää Rautalankafestivaalin jälkeisenä päivänä, sunnuntaina 28.6.

Vastikään ovat myyntiin tulleet myös ensi vuoden kalenterit, joiden myyntituotto menee lyhentämättömänä skeittipuiston hyväksi. Kalenterin kuvat ovat paikallisten skeittaajien ottamia, ja sitä on paikallisen Lions clubin tuella painettu 670 kappaletta, kalenteria myydään 10 euron hintaan.

Hankkeen edistymiseen Kaikkonen sanoo olevansa tyytyväinen.

– Käyntiinlähtövaikeuksia oli, koska kaikilla hanketta pyörittäneillä oli omat työt. Nyt on onneksi saatu projektinvetäjäksi Juuso Jääskeläinen, joka on ottanut homman hyvin haltuun. Byrokratiaa on kuitenkin aika paljon hankkeen ympärillä.

– Edelleen tietysti vähän huolestuttaa yksityisen rahan saaminen ja se, että lähtevätkö ihmiset oikeasti mukaan. Kaikki peukuttavat innoissaan, mutta toivoisi, että porukka ottaisi oikeasti asiakseen puiston tekemisen. Kukaan ei sitä yksin saa tehtyä.

Jos kaikki menee nappiin, puiston on määrä valmistua ensi syksyksi.

– Siitä on lähdetty, että siihen pääsisi koulujen alkaes­sa skeittaamaan. Auki on kuitenkin vielä esimerkiksi valaistus- ja vastuukysymyksiä.

Keskustelu