Pro Hollola -mitali Laura Salmelle

Kunnanhallituksen puheenjohtaja Eero Virta ja kunnanjohtaja Päivi Rahkonen luovuttivat Pro Hollola -mitalin Laura Salmelle. Tuomas Räihä

Tuomas Räihä

Hollolan kunnan itsenäisyyspäiväjuhlaa vietettiin tänä vuonna Hämeenkosken Seuralassa. Juhlassa jaettiin Pro Hollola -mitali, joka myönnettiin tällä kertaa sisustus- ja teatterisuunnittelija Laura Salmelle.

Mitali myönnetään ansiokkaasta toiminnasta Hollolan kunnan hyväksi, ja sen ovat aikaisemmin saaneet muun muassa Mauno Hartman, Janne Ahonen, Asta Pulkkinen ja Juha Rehula.

– Kun kerron listaa, missä palkittava on ollut mukana, niin moni tulee huomaamaan, että ”hänkö on ollut tässäkin mukana”, mitalia jakamassa ollut kunnanhallituksen puheenjohtaja Eero Virta (kok.) sanoi.

Lista tapahtumista, toimista ja töistä, joissa Laura Salmi on ollut mukana, onkin vaikuttava. Salmi muun muassa vastasi ensimmäisistä keskiaikatapahtumista Hollolan kirkolla. Myöhemmin hän oli mukana perustamassa Hollolan keskiaikaseuraa.

Hollolan Nuorisoseuran hallituksessa Salmi on ollut useita vuosia jäsenenä ja toiminut monissa tehtävissä. Muun muassa Kukkotalon remontin ja sisustuksen suunnittelussa hän on ollut mukana kantavana voimana.

Laura Salmi on osallistunut nuorisoseuratoimintaan myös valtakunnallisesti; hänelle on myönnetty Nuorisoseurojen liiton hopeinen ansiomerkki.

Salmi on toiminut myös Hollolan Näyttämön pitkäaikaisena puheenjohtajana ja Hollolan seurakunnassa luottamushenkilönä. Lisäksi hän vastasi Hollolan kirkon 500-vuotisjuhlissa vuonna 1985 historiallisen kulkueen puvustuksesta. Tuolloin hän myös loi fyysiset hahmot Hollolle ja Martalle juhlan kavalkadiin.

Puolisonsa Pertti Salmen kanssa yhdessä he aikoinaan vastasivat Parinpellon leirikeskuksen sisustuksesta. Hollolan kirkolla Vanhan Pappilan uusittu sisustus on myös Salmen käsialaa.

– Hän on luonut kauneutta ja harmoniaa yhteisöömme, Virta tiivisti Salmen ansioita.

Laura Salmi muisteli, että kun hän muutti Hollolaan vuonna 1970, se oli tyypillinen maalaiskunta. Tuolloin Helsingistä kotoisin olevan Salmen suku epäili hänen viihtymistään Hollolassa.

– On ollut hienoa elää vireästi kehittyvän kunnan kasvun myötä ja osallistua sen suomiin mahdollisuuksiin toimia eri kulttuuritapahtumien osana.

– On myös ollut onni tutustua moniin hienoihin, ihaniin ihmisiin. Tästä kaikesta olen erittäin kiitollinen samoin kuin Pro Hollola -mitalista, Salmi lausui kiitossanoissaan.

Keskustelu