Harri ja Päivi Taavila Kalkkisten tontuiksi

Kalkkisten tontut Harri ja Päivi Taavila tunnetaan kylällä yhdessä toimivana tehokkaana tiiminä -

Kalkkinen sai tänä vuonna tonttuja kaksin kappalein, kun Kalkkisten tonttu -palkinnon saivat Harri ja Päivi Taavila. Arvonimi myönnettiin tällä kertaa kahdelle henkilölle, koska Harri ja Päivi Taavila tunnetaan kylällä yhdessä toimivana tehokkaana tiiminä. Vuoden tonttu julkistettiin Joulukylä Kalkkinen -tapahtumassa viime lauantaina.

Arvonimen saa vuosittain henkilö, joka on toiminut Kalkkisten kylän ja kyläläisten hyväksi, sekä toimillaan tuonut esiin kylää myös muualla. Taavilat ovat toimineet kyläläisten hyväksi monella tapaa.

Päivi Taavila toimi yhteensä yli 10 vuotta Kalkkisten koulun vanhempainyhdistyksessä pariskunnan lasten ollessa alakouluikäisiä. Hän toimi myös Kalkkisten Kataja ry:ssä sihteerinä vuodesta 1997 ja puheenjohtajana vuodesta 2014 vuoteen 2018.

Harri Taavilan luottamustoimina on ollut muun muassa Asikkalan seurakunnan kirkkovaltuuston jäsenyys 20 vuotta, joista kirkkovaltuuston puheenjohtajana 10 vuotta.

Lisäksi Harri Taavila toimi kunnanvaltuutettuna yhden kauden 2000-luvun alussa. Kalkkisten Osuuspankin hallintoneuvostossa ja hallituksessa hän on ollut yli 15 vuotta.

Harri Taavila on kuulunut myös Kalkkisten seudun kyläyhdistys ry:n kylätoimikuntaan vuodesta 2001 vuoteen 2015, jonka jälkeen hän on osallistunut aktiivisesti Kalkkisten sataman talkootöihin.

Tällä hetkellä molemmat Taavilat kuuluvat Kalkkisten Kataja ry:n johtokuntaan.

Kalkkisten kylään pariskunnan toi sukusiteet Harri Taavilan puolelta sekä kova polte maaseudulla asumiseen kahden, nyt jo aikuisten poikien ollessa pieniä. Harri Taavila kuvaileekin itseään paljasjalkaiseksi Kalkkikseksi. Päivi Taavila taasen on kotoisin Liperistä jossa hänen perheensä asui maatilalla.

Kalkkisiin muutto tarkoitti pariskunnalle myös elämäntapamuutosta, koska muuton yhteydessä he jättivät vakituiset työnsä Keravalla ja perustivat oman yrityksen, Kalkkisten Pihapuun vuonna 1996.

Muuttoa maaseudulle ei kumpikaan ole katunut, koska pienessä maaseutukylässä on saanut nauttia niin luonnosta kuin omasta rauhastakin.

Keskustelu