Joulunaika avattiin uusitussa Varsapuistossa

Vuoden kaupunkilainen Juha Meronen (oik.) tunnettaan muun muassa paikallisen urheilutoiminnan tukijana. Vuoden kaupunkilaisen valinnan julkisti kaupunginjohtaja Osmo Pieski Ville Hakala

Ville Hakala

Orimattilan joulunavauksessa ja joulukadun avauksessa on sellainen taika, että se muuttaa marraskuun pimeän ja vesisateisen kelin valkeaksi joulunodotuksen ajaksi. Näin kävi ainakin viime perjantaisessa joulunavaustapahtumassa, jonka aikana ankea vesi- ja räntäsade vaihtui lumisateeksi, joka oli lauantaiaamuksi kuorruttanut maiseman upean talviseksi.

Kaupungin, seurakunnan ja Orimattilan Yrittäjien yhdessä järjestämä tapahtuma oli samalla myös uusitun Varsapuiston avajaistapahtuma. Joulunavauksessa julkistettiin myös järjestyksessään 28:s vuoden kaupunkilainen. Tällä kertaa kunnian sai virenojalainen Juha Meronen.

Valintaperustelujen mukaan Meronen on tuonut omalla toiminnallaan Orimattilaa tunnetuksi. Hän on positiivinen henkilö, joka luo ympärilleen positiivista energiaa. Meronen on tukenut orimattilalaisten urheiluseurojen joukkueita sekä yhdistyksiä. Hän on vaatimaton ja toimii periaatteella: ”älkää tehkö tästä numeroa”. Hän ehdottomasti ansaitsee tulla valituksi vuoden kaupunkilaiseksi.

Vuoden kaupunkilaisen valitsi raati, jossa on ollut mukana edustaja Orimattilan Yrittäjistä ja kaupungilta sekä edellinen vuoden kaupunkilainen Pekka Kuosa. Orimattilan Yrittäjistä valintaa oli tekemässä Orimattilan Yrittäjien puheenjohtaja Pirjo-Liisa Virtanen ja kaupungin puolesta kunnanhallituksen puheenjohtaja Aimo Ryynänen sekä kaupunginjohtaja Osmo Pieski.

Tänä vuonna Orimattilan asukkaat saivat ensimmäistä kertaa esittää ehdokkaita vuoden kaupunkilaiseksi, ja ehdotuksia kertyi kaikkiaan 45 kappaletta.

Juha Meronen kertoi valinnan tulleen yllätyksenä.

– En ole ehtinyt kirjoittaa puhetta etukäteen, kun tämä tuli aika puskista. Kiitoksia valinnasta ja luottamuksesta. Ihan tarkkaan en kuullut perusteluja, mutta jotain siellä sanottiin urheilutoiminnan tukemisesta. Sitä me olemme aika tavalla tehneet. Olemme myös pyrkineet muistamaan vähäosaisia. Näitä on tehty omien resurssien mukaan, välillä on joutuu sanomaan eikin, mutta mahdollisuuksien mukaan, Meronen totesi.

Tapahtuman järjestäjistä ääneen pääsivät Osmo Pieski, kirkkoherra Anna-Kaisa Rantala ja Yrittäjien Pirjo-Liisa Virtanen.

Pieski kertoi saaneensa käsiinsä tonttujen tänä vuonna kirjaamia hyviä asioita Orimattilasta, ja niitä kertyikin aikamoinen lista urheilumenestyksestä, hyvin sujuneisiin tapahtumiin ja valmistuneisiin kaupungin projekteihin.

Urheilumenestyksestä Pieski nosti esiin muun muassa Orimattilan Judoseuran menestyksen niin paitsi SM-tasolla kuin Pohjoismaiden ja Eurooppa Cupinkin tasollakin. Mainituksi tulivat myös Satu Mäkelä-Nummelan ampuma olympiapaikka, Juuso Matikaisen Suomenmestaruus motocrossissa ja Kristiina Mäkelän finaalipaikka MM-kisoissa.

Pieski iloitsi myös muun muassa uudesta Erkko-rock -tapahtumasta, kesäteatterin yleisöennätyksestä ja pitkään porskuttaneista Kuivannon kymppi ja Orimattila cruising -tapahtumista.

Orimattilalaisille Pieski toivoi joululahjaksi rakkautta, iloa ja terveyttä ja samoin uskoa tulevaisuuteen.

Pirjo-Liisa Virtanen toivoi puolestaan, että itse kullakin olisi malttia ja taitoa tehdä hyviä päätöksiä oman tulevaisuutemme suhteen.

Anna-Kaisa Rantala toivoi hyvää tahtoa orimattilalaisten kesken ja sitä, että katselisimme toisiamme myötätuntoisella katseella.

Joulunavauksessa kuultiin lisäksi Orimattilan oman tenavatähden Saana Kamusen joululauluja. Ja tapahtuman loppuhuipentuma oli tietenkin se, että Joulupukkikin saatiin houkuteltua esiin yhteislaulun voimin.

Kommentoi