Odotettu Tokmanni avasi ovensa Vääksyssä

Tokmannin myynti- ja markkinointijohtaja Mathias Kivikoski ja kunnanjohtaja Rinna Ikola-Norrbacka leikkasivat nauhan ja päästivät ensimmäiset innokkaat asiakkaat Vääksyn Tokmanniin. Tuomas Räihä

Tuomas Räihä

Pitkään odotettu Tokmanni avattiin Vääksyyn torstaina. Uusi kauppa herätti kiinnostusta, sillä heti kahdeksalta, kun ovet avautuivat, sisään saapui useamman minuutin kestänyt jatkuva ihmisvirta. Osansa ihmisvirran houkuttelemisessa oli ilmaisilla ämpäreillä, jossa oli tuotelahjoja ja Asikkalan kunnan materiaalia. Noin 700 ämpäriä olikin jaettu vajaassa 40 minuutissa.

Kunnanjohtaja Rinna Ikola-Norrbacka vakuutteli avajaisissa pitämässään puheenvuorossa, että Tokmannia on todella Asikkalassa toivottu.

– Kiitos koko Tokmannin väelle, että te olette täällä ilahduttamassa meitä kaikkia kuntalaisia. Tämä on päivä, jota me olemme täällä oikeasti odottaneet kauan.

Kunnanjohtaja myös muisteli, kuinka rakennusprojektia on seurattu tarkoin ja lähes päivittäin on joku kylillä kertonut, missä vaiheessa mennään.

– Tokmannin tänne tulo on kaikille meille riemuvoitto. On ihan selvää, että kaikki kuntalaiset ja vapaa-ajanasukkaat tulevat hyötymään tästä. Muutkin paikalliset yrittäjät tulevat tästä hyötymään, ja raha tulee jäämään paremmin tänne meille. Tämä on sitä elinvoimaa, Ikola-Norrbacka iloitsi.

Myös Tokmannin myynti- ja markkinointijohtaja Mathias Kivikoski iloitsi, että Vääksyn myymälä, joka on jo 190. Tokmannin myymälä, saatiin viimein auki.

– Uskon, että me olemme saaneet tehdä teille sellaisen myymälän, että te tulette olemaan tyytyväisiä siihen.

Vääksyn Tokmannilla on tarjolla runsaasti erityisesti kauneuteen, terveyteen ja hyvinvointiin, kodin sisustukseen, siivoukseen, sesonkeihin sekä pihaan ja puutarhaan liittyviä tuotteita. Myynnissä on myös esimerkiksi vaatteita ja asusteita, kuivaelintarvikkeita, työkaluja sekä vapaa-ajan, kodintekniikan ja viihteen tuotteita. Vääksyn Tokmannin valikoimiin on otettu myös esimerkiksi maidot.

– Paikallisesti aina mietitään, minkä tyyppinen valikoima vastaa siihen tarpeeseen, mikä juuri siinä paikassa on. Täällä se tietenkin perustuu siihen, mitä kokemuksia meillä on muista samantyyppisistä kohteista. Toki se sitten elää. Aika näyttää, ja asiakkaiden palaute vaikuttaa, Tokmannin toimitusjohtaja Mika Rautiainen kertoi avajaisissa.

Kivikoski kehottikin vinkkaamaan myymäläpäällikkö Eino Haverisen johtamalle työntekijäjoukolle, jos jokin tarpeellinen tuote valikoimista puuttuu.

– He yrittävät järjestää teille kaikki ne tuotteet, joita kaipaatte. Sillä tavalla saamme vielä teille sopivamman myymälän aikaiseksi.

Keskustelu