Vääksyn yhteiskoulun musikaalilavalla nähdään tähtiä

Vääksyn yhteiskoulun musikaali tuo lavalle jo edesmenneitä musiikkimaailman suuruuksia kuten Juice Leskisen. Tuomas Räihä

Tuomas Räihä

Vääksyn yhteiskoulun tämänvuotisessa musikaalissa sukelletaan viihdemaailmaan. Tähdet, tähdet -musikaali marssittaa lavalle komean kattauksen musiikkihistorian suurimpia, nyt jo edesmenneitä, tähtiä. Musikaalin idea syntyi viime keväänä, kun ensin Matti Nykänen ja vähän myöhemmin Olli Lindholm kuolivat.

– Me aloimme sitten musikaalityöryhmän kanssa miettimään julkisuudessa olemista ja mitä se vaatii. Sitten mietimme, että ei tämä mikään uusi juttu ole. Musiikin historiassa on monenlaisia tarinoita, klassisimpana esimerkkinä club 27, jossa nuoret muusikot enemmän tai vähemmän traagisesti menehtyivät 27-vuotiaina.

– Siitä lähti sitten tarina kehittymään ja ajattelimme, että kun olemme kouluympäristössä, niin haluamme, että tämä olisi opetuksellinen ja sivistyksellinen: oppitunti musiikin lähihistorian henkilöistä, musikaalin ohjaajana toimiva ja käsikirjoituksesta yhdessä Aada Söyrilän kanssa vastaava äidinkielen opettaja Teresa Rautapää sanoo.

Vykin lavalla nähdäänkin muun muassa Nykänen ja Lindholm, Juice Leskinen ja Elvis. Musiikkia on myös esimerkiksi Nirvanalta ja The Doorsilta. Legendojen tarinoita nivoo yhteen juoni aloittelevasta bändistä ja siitä, mitä musiikkibisnes vaatii nuorilta, aloittelevilta muusikoilta.

– Toisinaan tuntuu, että musikaali lähtee biisit edellä ja toisinaan tarinat edellä. Tällä kertaa tuntui, että ne biisit aika luontevasti vain löytyivät tämän tyyppiseen tarinaan ja se tarina rakennettiin näiden legendojen ympärille, Rautapää kertoo.

Yhtä musikaalin nuorista bändiläisistä esittää Veli Virtanen, joka oli mukana jo viime vuoden musikaalissa, tosin pikahälytyksellä yhden näyttelijän sairastuttua.

– Olinkohan yhdet treenit ennen ensi-iltaa. Nyt olen ollut alusta asti mukana, Virtanen mainitsee.

Aada Noranka on mukana musikaalin teossa jo kolmatta kertaa ja syykin sille on selvä

– Näitä on tosi hauskaa tehdä, vaikka välillä on haastavaa ja rasittavaa ja väsyttää ja kaikkea. Se kuitenkin palkitsee.

Tähdet, Tähdet -musikaali Vääksyn yhteiskoulun auditoriossa keskiviikkona 13.11. ja torstaina 14.11. kello 18.

Keskustelu