Kosken Dynamo haluaa määrätä pelin tahdin

Kosken Dynamo avaa 2. divisioonan Koskihallissa lauantaina, ja jatkaa Suomen Cupia sunnuntaina. ”Toivottavasti saamme kotiyleisöltä jälleen kauden aikana hyvää kannustusta”, lähettää terveisiä päävalmentaja Mikko Lukkarila. Teemu Juvonen

Aatu Raninen

Kosken Dynamon edustusjoukkueen viime kautta jarruttivat pelaajiston suuri vaihtuvuus, alituiset kokoonpanomuutokset sekä pelitavan opettelu. Samoja haasteita sinipaidoilla on edessä tälläkin kaudella tutussa kakkosdivisioonan kaakkoislohkossa.

Kesällä pelaajia lähti hieman enemmän kuin tuli, joten 18 pelaajan listalla on useita uusia nimiä. Kesäharjoittelu jäi enemmän omatoimiseksi, ja joukkueen yhteinen tekeminen oli repaleisempaa, kertoo päävalmentaja Mikko Lukkarila.

– Vähän sellaisia kasvukipuja meillä on, ja viime kausi meni opetellessa, Lukkarila viittaa menneen sesongin 8. sijaan ja sarjapaikan säilyttämiseen karsintojen kautta.

Meneillään on pelisysteemin kehittäminen pallollisempaan ja hyökkäävämpään suuntaan, johon muutkin joukkueet pyrkivät.

– Siltä osin tilanne on parempi, että ryhmän runko osaa sitä jo. Päästään jatkamaan niiltä pohjilta. Meillä on tavoite, että emme lähde muiden mukaan pelaamaan pelejä, vaan noudatetaan omaa pelikirjaa. Luovuutta on pyritty harjoituksissa ruokkimaan, linjaa Aki Markkolan kanssa valmennusvastuun jakava Lukkarila.

– Joko kaadutaan saappaat jalassa tai mennään pitkällekin sinne mihin rahkeet vain riittävät.

Uudet pelaajat ovat tuoneet joukkueeseen nuoruuden intoa, mutta:

– Särkymävara meillä on nolla, Lukkarila toteaa.

Paluupuolella ovat maalivahti Patrik Heimala ja hyökkääjä Jere Karjalainen. Viime kauden pistepörssin kärkikymmeniköstä jatkoivat vain hyökkääjät Ville Toitturi, Valtterin Welin ja Jussi Toitturi, sekä tehopakki Riku Hakala.

Syksy on kuitenkin sujunut. Harjoitusotteluistaan Dynamo voitti kaksi ja pelasi yhden tasan. Suomen Cup jatkuu kolmen voiton turvin.

Perjantaina koskilaiset avasivat 2. divisioonan ryöstämällä kypsällä esityksellä 2–4-vierasvoiton Imatran Voimasta, joka vuosi sitten löylytti Dynamoa rumin lukemin. Dynamo osui maaliin tasaisesti 10 minuutin välein, joten Voiman kavennusmaalit päätöserässä olivat enää kosmetiikkaa.

– Se meni sovitun pelikirjan mukaan. Avainasia oli tiivis oman pään pelaaminen, ja estopeli. Pelattiin vähän niin kuin likaista sählyä, mutta jos se tuo voiton suuresta ennakkosuosikista, niin tulos on aika hyvä, sanoo Lukkarila, joka oli estynyt pääsemään paikalle otteluun.

Lauantaina Dynamon kotiavaukseen vieraaksi saapuu nousijajoukkue SB Heinola Akatemia, jonka isoveli SB Heinola pelaa samassa lohkossa, kuten tuttuun tapaan myös Pelicans SB. Paikallisvääntöjä piisaa.

– Akatemia on uusi tuttavuus, jota vastaan emme ole pelanneet. On ainakin hienoa, ettei tarvitse lähteä Savonlinnaan asti pelaamaan, Lukkarila muistuttaa.

Pelit jatkuvat heti sunnuntaina Koskihallissa, kun cup-vastustajana on toinen 2. divarin outolintu, iisalmelainen sanaleikki FBI

– Viikon kokonaiskuormitusta pitää vähän säädellä, jotta jaksetaan painaa kolmella kentällä pelit läpi, Lukkarila päättää.

Kosken Dynamo

Edustusjoukkue 2019-2020

Maalivahdit: 85 Patrik Heimala*, 1 Santeri Savolainen.

Puolustajat: 21 Riku Hakala, 91 Ilkka Heikkinen*, 90 Henry Kuusisto, 91 Joonas Laine, 16 Henri Nummela, 28 Sami Tikka*.

Hyökkääjät: 4 Vili Ahola*, 15 Nuutti Hakala, 95 Jere Karjalainen*, 15 Tommi Konttinen*, 92 Leevi Laitinen*, 14 Tomi Rajala, 7 Toni Salojoki*, 66 Jussi Toitturi, 13 Ville Toitturi, 10 Valtteri Welin.

* = uusi pelaaja

Keskustelu