Kärkölän uusi koulukiinteistö sai nimekseen Keltasiipi

Koulun vihkimisen jälkeen koulun väki pisti tanssiksi Järvelän jenkan tahtiin. Ville Hakala

Ville Hakala

Hymyt olivat herkässä perjantaina aamupäivällä Kärkölän yhtenäiskoulun uuden kiinteistön pihamaalla, kun uusi rakennus vihittiin virallisesti käyttöön. Koulu uudessa kiinteistössä on käyty jo kuluvan syyslukukauden alusta lähtien.

– Näitä hetkiä, kun saisi pullotettua talteen, niin niitä kovimpiakin valtuustovääntöjä jaksaisi vieläkin paremmin, tuumasi kunnan kansliapäällikkö Jouni Nieminen seuratessaan oppilaiden avajaistohinaa.

Niemisen mukaan uusi koulukokonaisuus on Kärkölän kunnan historian suurin investointi.

Ja melkoisen poliittisen väännön takana uusi koulurakennus olikin, vaikka valtuustossa päätös syntyi lopulta yksimielisesti. Perjantaina kaikki pääsivät nauttimaan tehtyjen päätösten ja työn hedelmistä.

Yhtenäiskoulukokonaisuuden ensimmäisen osa nimettiin Keltasiiveksi. Nimen olivat valinneet koulun oppilaat ja opettajat yhdessä.

Uusi 0–4-luokka-asteiden koulukiinteistö on mitoitettu väestöennusteet huomioiden kaksisarjaiseksi eli niin, että kullakin luokka-asteella on kaksi yleisopetuksen ryhmää. Koulurakennuksessa on ainoastaan luokkatiloja, ja muut yhteiset tilat on tarkoitus toteuttaa seuraavassa rakennusvaiheessa.

Puukoulu valmistettiin talotehtaalla Hartolassa ja paikalleen sitä alettiin pystyttää viime keväänä maaliskuussa.

– Uuden koulurakennuksen sisäänajo erilaisine säätöineen sekä uusien työvälineiden käyttöönotto vie vielä hetken, mutta olemme tässä hankkeessa jo hyvässä vaiheessa, totesi Kärkölän sivistys- ja hyvinvointilautakunnan puheenjohtaja Eero Lepola.

Juhlapuheen perjantaina piti opetusneuvos Aija Rinkinen opetus- ja kulttuuriministeriöstä. Hänen juhlapuheensa keskeisinä teemoina olivat tasa-arvo, yhdenvertaisuus, hyvinvoinnin edistäminen, välittäminen ja vuorovaikutus.

Hän totesi uuden koulun olevan suuri panostus kunnalta asumiseen ja elämiseen; koulu on merkittävässä osassa yhteiskunnan kehityksessä ja vuorovaikutuksessa. Hän painotti kaikkien lasten oikeutta eheisiin ja johdonmukaisiin oppimisen polkuihin ja niiden merkitystä työelämään vievänä jatkumona.

Rinkinen korosti myös aikuisten merkitystä lasten ja nuorten elämässä.

– Te oppilaat olette meille tärkeitä, ja haluamme tehdä parhaamme tarjotaksemme teille koulun, jossa sekä opitte että voitte hyvin. Aikuiset ovat täällä teitä varten, Rinkinen sanoi.

Puheiden ja esitysten päätteeksi oppilaat ja opettajat siirtyivät oppitunneille tanssien letkajenkkaa Järvelän jenkan tahtiin, ja vierailla oli mahdollisuus tutustua opetustiloihin ja opetukseen.

Kommentoi