Näyttelijä Lari Halme pokkasi komean ”ovistopparin”

Lapsuutensa ja nuoruutensa Hollolassa viettänyt Lari Halme asuu nykyisin Tampereella. Lassi Puodinketo

Ville Hakala

– Täytyy myöntää, että meillä tuotantotiimissä on ollut viimeisinä vuorokausina unettomia öitä, kun on katsottu Ilmatieteenlaitoksen sääennusteita, ja mietitytti, mitenhän käy. Mutta hyvinhän tässä kävi, vähän ripsautti, mutta nyt näyttää, että loppuilta saadaan nauttia kuulaasta syyssäästä, Hollola-illan järjestelyissä häärinyt yhteisötyöntekijä Lassi Puodinketo huokaisi Hollola-illan tiimellyksessä.

Yksi illan kohokohdista oli järjestyksessään toisen Hollolan holosuun valinta. Palkinto matkasi tällä kertaa Tampereelle näyttelijä Lari Halmeelle, joka on alunperin Kankaantilan kasvatteja.

Valintaperusteiden mukaan teatteri- ja tv-töistään tunnettu Halme täyttää holosuun kriteerit mainiosti. Hollolan holosuuthan olivat perinnetiedon mukaan ”mahlottoman kovia puhumaan ja luovia haukkumaan...”

Parhaillaan Tampereen Teatterin Notre Damen kellonsoittaja -musikaaliin valmistautuva Halme ei päässyt harjoitusten takia osallistumaan Hollola-iltaan paikan päällä, mutta hän lähetti runsaslukuiselle yleisölle videotervehdyksen.

– Tämä on elämäni ensimmäinen palkinto missään kategoriassa ja millään meriiteillä. Ja yllättäen se tulee tästä loputtomasta puhevirrasta. Saattaa olla, että tätä varsinaista palkintoa ennakoi jo peruskoulun opettajieni antama Holosuu-nimitys, Halme ounasteli.

Hän myös ihasteli Juhani Jäämaan veistämää Holosuu-pystiä.

– Hienoa, että palkinto tulee myös tällaisen ”ovistopparin” muodossa. Ei vaan, tämä on todella hieno, Halme myhäili.

Keskustelu