Asikkalan Raikas ja Orimattilan Rastivarsat hakevat Jukolan viestiä

Jukolan viesti juostiin kesällä 2018 Hollolassa. Vuonna 2024 tai 2025 viesti palaa mahdollisesti jälleen Päijät-Hämeeseen, kun Asikkalan Raikas ja Orimattilan Rastivarsat hakevat viestin järjestelyoikeutta. Riitta Ketola

Asikkalan Raikas ja Orimattilan Rastivarsat ovat päättäneet hakea Jukolan viestin järjestelyoikeutta joko vuodelle 2024 tai 2025. Asikkalan tekniset palvelut on ilmoittanut sallivansa tapahtuman järjestämisen Vesivehmaan lentokentän maa- ja metsäalueilla. Seurat ovat lähestyneet alueen maanomistajia pyytämällä maa- ja metsäalueiden käyttölupaa Jukolan viestiä varten.

Rastivarsojen tiedotteen mukaan lentokentän alue on kisaan paras mahdollinen, avointa aluetta on lähes 50 hehtaaria ja maasto alkaa heti kentän vierestä.

Kesän aikana hanketta on valmisteltu jo kuudessa kokoontumisessa. Seuraava askel haussa on ensi viikon keskiviikkona, jolloin Jukolan viestin omistajayhteisön Kaukametsäläisten edustajat saapuvat Vesivehmaalle ja joko antavat luvan jatkaa valmisteluja tai keskeyttävät ne.

Keskustelu