Egenland-ohjelma vieraili Urajärven kartanolla

Egenlandin juontajat Nicke Aldén ja Hannamari Hoikkala tekivät juontoja muun muassa Urajärven kartanon Valhallan edustalla. Lopputuloksen voi tarkastaa televisiosta ja Yle Areenasta talvella. Tuomas Räihä

Tuomas Räihä

Ylen matkailuohjelma Egenland vieraili Asikkalassa jo kolmannen kerran, kun kuvausryhmä vietti kaksi päivää Urajärven kartanolla kuvamaassa materiaalia ohjelman kolmatta tuotantokautta varten. Aikaisemmilla kausilla ohjelmassa on nähty Asikkalasta Vanhaa Vääksyä ja Häggin eläintäyttämön museo.

Egenlandissa esiteltävät kohteet ovat kaikki lähtöisin katsojien ehdotuksista, joita on tähän mennessä kertynyt jo lähemmäs 4 000. Urajärven kartanon he valitsivat noiden ehdotusten joukosta monestakin syystä.

– Kummitusjuttu oli yksi syy. Täältä tuli myös monta hyvää ja paneutuvasti kirjoitettua ehdotusta. Olemme ekasta kesästä lähtien jutelleet tästä, ohjelman toinen juontaja Hannamari Hoikkala kertoi kuvauspäivän tiimellyksessä.

– Kun tehdään telkkaria, niin onhan kohteiden oltava visuaalisia. Tämä on myös elävästi nykypäivässä kiinni.

Ohjelman tekijät kertovat mielellään myös kannustavista esimerkeistä, jollainen on myös Urajärven Kartatonystävien toiminta kartanon puolesta.

 

Egenlandin tavoitteena on tuoda hieman tuntemattomampia mutta kiinnostavia matkailukohteita suuremman yleisön tietoisuuteen. Tämä onkin onnistunut, varsinkin yleensä Yle Teema & Femillä esitettävän ohjelman uusintojen pyörittyä alkukesästä TV1:ssä.

– Tämän reissun aikana varsinkin ovat monet tulleet sanomaan, että olemme katsoneet ohjelmaa ja löytäneet uusia matkakohteita sen myötä, ohjelman toinen juontaja Nicke Aldén sanoo.

Lisääntynyt kiinnostus on huomattu myös Egenlandin esittelemissä kohteissa.

– Ekan kauden kohteet ovat viime kesän perusteella nähneet, että on tullut lisää kävijöitä.

– Kävin viime kesänä parissa-kolmessa itse ja kysyin, onko ihmisiä vieraillut meidän takia, ja niin oli käynyt, Aldén toteaa.

 

Kaikkiaan Egenland on ehtinyt kiertää jo 70 kohteessa, ja kun tämän kauden kuvaukset ovat paketissa, kohteita on plakkarissa jo yli 100. Kun ehdotuksia on tullut tuhansia, suurin osa niistä ei pääse mukaan itse ohjelmaan.

– Yritämme saada niin paljon vaihtelua kuin mahdollista, että olisi vähän erilaisia kohteita, Aldén sanoo.

– Se, että emme käy jossain, ei tarkoita, etteikö se olisi kiinnostava. Siinä voi olla vaikka joku logistinen ongelma, Hoikkala muistuttaa.

Asikkala kuitenkin on jälleen esillä Egenlandin tulevalla kaudella, joka tulee tv:stä talvella. Ohjelman vierailu Urajärven kartanolla on nähtävissä Yle Areenassa jo ennen tv-esitystä.

Keskustelu