Hennan kerrostalosta syntyi sopimus

Hennaan suunnitteilla oleva hybridikortteli näyttää havainnekuvassa tältä. Wasagroup

WasaGroup ja Orimattilan kaupunki ovat solmineet tiistaina esisopimuksen hybridikorttelin toteuttamisesta Hennan alueelle. Kyseessä on uuden kaupunginosan ensimmäinen ja merkittävä kiinteistö, joka mahdollistaa uuden alueen suunnitellun toteuttamisen.

WasaGroupin kehittämä hybridikorttelikonsepti yhdistää asumisen, palvelut ja työpaikat sekä julkiset palvelut hyvälle sijainnille.

– WasaGroupin hybridikortteliajatus tukee erinomaisesti uuden kaupunginosan rakentumista, kun se mahdollistaa asuntojen lisäksi muun muassa päivähoitopalveluiden, muiden palveluiden ja liiketilojen sijoittumisen, sanoo Hennan hankepäällikkö Kristian Keinänen.

Hennanhybridikortteliin tulee asuntojen lisäksi tilat päiväkodille, liike- ja toimistotiloja sekä Orimattilan kaupungin Henna-info. Orimattilan kaupunki vuokraa rakennettavasta kiinteistöstä tilat kolmiryhmäiselle päiväkodille, jonka toiminnassa tulee näkymään Orimattilan varhaiskasvatuksen luonnonläheisyyden painotus lasten hyvinvoinnin ja luovuuden tukemiseksi.

Henna-info on kaupungin palvelupiste, joka tulee toimimaan myös Hennan aseman odotustilana. Tilat suunnitellaan siten, että niihin on mahdollista sijoittaa jatkossa myös muita julkisia palveluita, kahvio- tai ravintolatoimintaa, postipalveluita sekä kaupan tai lähituottajien noutopisteitä.

Kiinteistön ensimmäiseen kerrokseen toteutetaan liiketiloja, ja toimistotilat sijoittuvat kiinteistön toiseen ja kolmanteen kerrokseen.

– Hybridikorttelin monipuolinen palvelutarjonta tuo asiakasvirtaa ja elämää alueelle, mikä tukee myös kortteliin sijoittuvien yritysten toimintaa. Käymme parhaillaan keskusteluja toimitilojen vuokraamisesta, mutta vielä löytyy vapaita tiloja kiinnostuneille yrityksille, WasaGroupin myynti- ja viestintäasiantuntija Anna-Lena Back sanoo.

Kiinteistön neljänteen ja viidenteen kerrokseen suunnitellaan omistusasuntoja.

Asuntoja on yhteensä kymmenkunta, ja niitä on tarkoitus toteuttaa yksiöinä, kaksioina ja kolmioina.

Hennan hybridikorttelin kehittämisestä, suunnittelusta ja toteutuksesta vastaa WasaGroup. Kohteen rahoittaa ja omistaa WasaGroupin hallinnoima WGFkiinteistökehitysrahasto, joka toimii tilojen vuokranantajana.

– Hybridikortteli toteutetaan WasaGroupin kokonaisvaltaisella Wasa360-konseptilla, jossa WasaGroup vastaa koko hankkeesta alusta loppuun saakka, aina suunnittelusta toteutukseen ja rahoitukseen saakka, sanoo Back kertoo.

Hybridikorttelin tarkempi suunnittelu aloitetaan sekä tilojen käyttäjien etsintä jatketaan välittömästi sopimuksen allekirjoittamisen jälkeen.

Kiinteistön tilojen on tarkoitus valmistua vuoden 2020 loppuun mennessä.

Keskustelu