Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vääksyn Metsälinnaan avattiin haaveiltu kahvila

Vääksyssä terveyskeskuksen ja 24-tien välissä sijaitsevassa Metsälinnassa on puhaltanut uudet tuulet, kun Laura ja Vesa Sinkko hankkivat huvilan omistukseensa vuonna 2017. Ostaminen ei ollut kovinkaan suunniteltua, eikä vanha talo ollut pariskunnalla varsinaisesti kiikarissa.

– Meillä oli rintamiestalo Lahdessa aika lailla remonttivalmis. Puhuimme, että parin vuoden päästä ostaisimme tontin jostakin Lahdesta. Sitten me huomasimme, että tämä oli myynnissä ja saman tien, kun bongattiin tämä myynti-ilmoitus, niin minun mieheni totesi, että ”jaaha, se on menoa nyt”, Laura Sinkko kertaa.

Sen jälkeen Sinkot kävivät katsomassa taloa, tekivät talosta tarjouksen ja voittivat tarjouskilvan.

Kompan tai Sirkkusen huvilanakin tunnettuun rakennukseen on nyt remontoitu yläkertaan tiloja Sinkkojen perheelle ja alakertaan kahvilatilat. Kahvilan ovet aukesivat äitienpäivänä. Idea kahvilasta syntyi jo talon näytössä.

– Minun veljeni oli mukana näytössä. Me katselimme taloa ja ihastuimme siihen muutenkin, mutta veljeni katsoi salia, ja sanoi, että tässä olisi kahvilan paikka. Minä totesin, että niin ­tosiaan olisikin.

Laura Sinkon veli ehdotti samalla, että kun alakertaan remontoi vielä kaksi majoitushuonetta, niin yritystoimintakin on valmiina. Majoitushuoneet ovatkin remonttilistalla ja kun ne valmistuvat, niin niiden käyttökin alkaa.

Sinkoilla ei ole aikaisempaa kokemusta kahvila- tai majoitusyrittäjyydestä, mutta kahvilatoimintaan ei kuitenkaan lähdetty vain sopivan tilan takia, vaan Laura Sinkko on harrastanut pitkään leipomista ja erityisesti kakkuja.

– Olen pidempään vähän haaveillut siitä, että miltä tuntuisi pitää omaa kahvilaa ja tehdä leipomista työkseen. Nyt sitä pääsee koittamaan, myös tilauksesta kakkuja valmistava Sinkko sanoo.

Metsälinnan kahvilan valikoima tulee Laura Sinkon mukaan vaihtelemaan vähän sen mukaan, mitä hänen tekee mieli tehdä. Toki jos jostakin tuotteesta asiakkaat pitävät, niin sitä tehdään.

– Itse olen sokerileipuri, niin paljon löytyy makeaa. Viime vuosina olen alkanut käyttää koko ajan enemmän gluteenittomia viljoja, eli täältä varmasti saa aina jotakin gluteenitonta.