Tangokuningas tähyää Euroopan estradeille

”Ei uskalla nuolaista, ennen kuin tipahtaa, mutta innoissani olen”, sanoo Teuvo Lindström. Hän käväisi viime viikolla Berliinissä katsastamassa kuvauspaikkoja ja solmimassa kontakteja. Heli Kaskinen

Marjaana Kontu

Tangokuningas Teijo Lindström ei kaihda uusiin haasteisiin tarttumista.

Mies räväytti hiljan Facebookissa, että häntä on pyydetty mukaan saksalaiseen elokuvaan. Jo aiemmin hän oli hypännyt mukaan jyväskyläläisen Ränssin Kievarin kesäteatteriin. Hän on innoissaan uusista aluevaltauksistaan, vaikka tahti tulee olemaan tiivis.

- Kesällä tulee suht kiirettä. Juhannusaattona on kesäteatterin ensi-ilta, lisäksi teen tanssikeikkaa ja vielä pitäisi tehdä sävellysprojektia leffaan.

- Eipä ainakaan tule tylsää!

Lindström ei varsinaisesti ole havitellut elokuva- tai teatterialalle, mutta kun mahdollisuus avautui, hän päätti tarttua siihen.

- Minulle musiikki on aina ollut se juttu. Olen aina haaveillut, että pääsisin laulamaan Euroopan konserttilavoille, ja tämä on hyvä avaus siihen suuntaan. Unelmat käyvät toteen!

Lindström ei vielä voi kertoa elokuvasta paljoakaan, sen verran kuitenkin, että kyseessä on kansainvälisillä elokuvafestivaaleilla esitettäväksi suunniteltu taide-elokuva, jossa on saksalaiset näyttelijät. Elokuva kuvataan Berliinissä syksyllä.

- Se vähän psykologinen, jotain erodraamaa siinä on. Minut on kirjoitettu käsikirjoitukseen, olen jonkinlainen laulaja ja esitän itse säveltämääni musiikkia elokuvassa. Päärooli se ei siis ole, mutta voi olla, että vuorosanojakin saan.

Laulaja kävi viime viikolla Berliinissä tutustumassa elokuvan tekijöihin ja katsastamassa kuvauspaikkoja. Matka vastasi odotuksia ja uusia kontakteja syntyi.

- Ei vielä uskalla nuolaista ennen kuin tipahtaa, mutta hyvältä näyttää.

- Olen itse ihan innoissani, koska en ole tangokruunun jälkeen päässyt näyttämään sitä, että minä myöskin sävellän. Minulle isoin juttu on, että pääsen säveltämään musaa tähän leffaan.

Tulossa on Lindströmin mukaan .romanttista ja dramaattista. balladia.

- Hauskaa on, että en ole opiskellut saksaa. Mutta englannilla Berliinissä pärjää.

Hän on täpinöissään myös roolistaan Maitolavan Madonnat -esityksessä, jossa on mukaan myös Meiju Suvas.

- Ekojen teatteriharkkojen jälkeen olen täysin liekeissä!

Vaikka olo on vielä vähän .puulla päähän lyöty., odottaa hän silti malttamattomana tulevaa.

- Olen askeleen lähempänä sitä, mitä olen vuosia halunnut, eli päästä viemään suomalaista viihdemusaa maailmalle. Leffa tulee toivottavasti auttamaan asiaa.

Silmissä siintelevät siis Keski-Euroopan estradit. Esikuvakseen tässä hän nimeää entisen opettajansa Tamara Lundin, joka yhdisti iskelmää ja operettia ja oli suosittu Saksassa.

- Ympyrä sulkeutuu, toivottavasti Tamara katselee pilven päältä.

Lindströmin fanit ovat jo huolissaan kyselleet, aikooko mies hylätä Suomen.

- En kuitenkaan vielä ole mihinkään lähdössä, koko kesän teen tiiviisti tanssikeikkoja uuden MiSio-yhtyeeni kanssa. Ja Orimattilassa pysyn ihan varmasti, sinne olen kotiutunut, ja sen sijaintikin on loistava.

Keskustelu