Orimattilan Jokivarren koululle NouHätä!-mestaruus

Helmi Salo (vas.), Eveliina Koskinen ja Julia Heinänen Jokivarren koulusta jatkoivat koulun hienoja perinteitä NouHätä!-kilpailussa.

Jokivarren koulu Orimattilasta on tämän vuoden NouHätä!-mestari. Joukkueessa kilpailivat Helmi Salo, Julia Heinänen ja Eveliina Koskinen. Pelastustaitojen Suomenmestaruutta tavoitteli eilen torstaina Pelastusopistolla Kuopiossa 22 kahdeksasluokkalaisten joukkuetta, yksi jokaiselta pelastustoimen alueelta.

Jokivarren koulu on jo peräti viisinkertainen mestari. Joukkueen valmentajana toimineelle Jan Heinäselle mestaruus on kuudes. Hopealle sijoittui tämän vuoden kisassa Alavieskan yhtenäiskoulu ja pronssille Ylihärmän yläkoulu Kauhavalta.

Kolmivaiheisen kilpailun finaaliin selviytyivät alkukarsintojen ja aluekilpailujen 22 parasta kolmihenkistä joukkuetta, yksi jokaiselta pelastustoimen alueelta. Loppukilpailun järjestivät Pelastusopiston päällystö- ja pelastajaopiskelijat opiston harjoitusalueella Kuopiossa.

Loppukilpailu koostui teoriakokeesta sekä neljästä tehtävärastista. Kilpailussa selvitettiin, miten joukkueet pärjäsivät käytännön rasteilla onnettomuus- ja turvallisuusaiheisissa tehtävissä.

- Kilpailussa koeteltiin monipuolisesti kilpailijoiden taitoja muun muassa tulipalossa ja vesipelastuksessa, kertoo NouHätä!-kampanjan koordinaattori Elias Kivelä Suomen Pelastusalan Keskusjärjestöstä.

Voittajajoukkue sai palkinnoksi NouHätä!-kiertopalkinnon, kromatun palomiehen kypärän. Lisäksi SPEK lahjoitti voittajille 1 000 euron arvoisen turvallisuuspalkinnon. Voittajat palkittiin myös henkilökohtaisesti.

NouHätä!-pelastustaitokampanja toteutettiin nyt 23. kerran. Kampanjaan osallistuneet yläkoululaiset opiskelivat ja harjoittelivat kouluvuoden aikana arjen turvataitoja. Monissa kunnissa palomiehet ja turvallisuuskouluttajat kiersivät kouluissa kertomassa, miten omaa ja muiden turvallisuutta voi parantaa. NouHätä!-turvallisuusopetus on tavoittanut kampanjavuosien aikana yli 700 000 yläkoululaista.

Keskustelu