Orimattilalaista robotiikka-osaamista maailmalle

Kilpailutaktiikka on hiottu, ja robot sekä kisaajat ovat valmiita sunnuntaina alkaviin MM-kisoihin. Kilpailijat vasemmalta: Nella Tuoriniemi, Leevi Vahe, Senni Raja, Aaku Raja ja Isa Parviainen. Soili Kaivosoja

Soili Kaivosoja

Leevillä, Nellalla, Venlalla, Sennillä, Aakulla ja Isalla on sunnuntaista eteenpäin kolmen päivän ajan jännittävät oltavat. Yhteiskoulun Norhern Lights ja Pennalan koulun Räpsters osallistuvat kolmehenkisillä joukkueilla VEX Worlds 2019 Robotiikan MM-kilpailuihin Yhdysvaltojen Kentuckyssa. Joukkueet koutseineen lentävät rapakon taakse keskiviikkona.

Orimattilan yhteiskoulussa robotiikan kilpailutoimintaan on perehdytty neljän lukuvuoden ajan ja kilpailumatkoilla on käyty kotimaan lisäksi myös Tallinnassa.

Pennalan koulun Räp­sters lunasti MM-kisapaikan SM-kisojen parhaana alakouluna.

Northern Lights -tiimissä kilpailevat Nella Tuoriniemi, Leevi Vahe sekä Venla Niemi. Yhteiskoulun joukkuetta luotsaavat Markus Parviainen ja Eija Seunala.

Alakoululaisten sarjaan kisaamaan lähtevä Räpsters koostuu Senni Rajasta, Aaku Rajasta sekä Isa Parviaisesta ja heitä luotsaavat Pauli Väntönen ja Marjut Koukkula.

- Erityisiä tavoitteita joukkueille ei ole asetettu etukäteen. Pohjois-Amerikan ja Kiinan joukkueet ovat kovimmat, mutta suomalaiset ovat saaneet niiden etumatkaa kiinni joka vuosi, taustajoukot valaisevat.

Kisamatkan mahdollistaneet sponsorit kokoontuivat viime viikon maanantaina nostattamaan joukkueille kilpailuhenkeä ja toivottamaan nuorille antoisaa kilpailumatkaa.

- Robotiikka on tulevaisuuden ala, jota tarvitaan jatkossa miltei missä tahansa työssä. Varhaisessa vaiheessa saadut opit auttavat myös työnhaussa, yrityselämän edustajat korostivat.

- Projekti on jo nyt opettanut nuorille sinnikkyyttä, ongelmanratkaisua, esiintymistä, kielitaitoa, luovuutta ja yhteistyökykyä. Erityiskiitos kuuluukin opettajille, jotka ovat olleet valmiita käyttämään aikaansa ja panostamaan tähän projektiin ja näihin nuoriin, kiitteli huoltajan puheenvuoron käyttänyt vanhempi.

Keskustelu