Asikkalan vuoden nuori yrittäjä kehittää yritystään rohkeasti

Sami Silvennoinen valittiin Asikkalan vuoden nuoreksi yrittäjäksi. Hänen yrityksensä Laspek muun muassa tuo maahan lvi-tarvikkeita ja tekee maalämpökaivojen porauksia. Tuomas Räihä

Tuomas Räihä

Asikkalan Yrittäjät valitsi vuoden nuoreksi yrittäjäksi Laspek oy:n Sami Silvennoisen. Silvennoinen siirtyi Laspek oy:n toimitusjohtajaksi ja omistajaksi vuonna 2013. Yritys tuo maahan ja myy muun muassa LVI-tarvikkeita, ultraäänipesureita sekä moottoripyörä- ja museoajoneuvotarvikkeita. Kolme henkilöä vakituisesti työllistävä Laspek tekee myös maalämpökaivojen porausta Euroopan suurimman maalämpökaivojen porausyrityksen alihankkijana.

- Poraustoiminta tuo meidän liikevaihdostamme ehkä 40 prosenttia, mutta se vie ajallisesti ehkä 80 prosenttia, Silvennoinen kertoo.

Lvi-puolella kilpailu on kovaa, ja Suomessakin on monia suuria toimijoita. Pienempikin kuitenkin pärjää, kun panostaa omiin vahvuuksiinsa.

- Tässä pystyy kilpailemaan asiakasläheisyydellä. Jossain lasipalatsissa palvelu ei välttämättä ole asiakasläheisintä. Meiltä saa käytännön vinkit ja laitteitakin lainaksi veloituksetta, Silvennoinen sanoo.

Työt ovat vieneet nuorta yrittäjää Lapista eteläisimpään Suomeen asti. Pääsääntöisesti työt ovat Itä-Suomessa ja pääkaupunkiseudulla. Maalämpöosaaminen on vienyt Silvennoista myös ulkomaille kuten Ruotsiin ja Norjaan.

- Vuonna 2017 olin reilut 200 päivää Ruotsissa. Siellä maalämpö on vähän pidemmällä ja siellä saisi tehdä niin paljon kuin huvittaisi.

Silvennoinen saikin Asikkalan Yrittäjien valintaperusteista kiitosta siitä, että on kehittänyt yritystä ennakkoluulottomasti sekä kotimaan markkinoilla että kansainvälisillä markkinoilla. Hänen aikanaan yritys on aloittanut maalämpökaivojen poraukset ja laajentanut maahantuontitoimintaa. Kehittäminen on mielessä myös tulevaisuudessa.

- Kaksi viimeistä vuotta on ollut kovaa kasvua. Olen panostanut tähän kunnolla ja oppinut paljon. Tähän meidän ei ole tarkoitus jäädä, vaan kasvaa on tarkoitus. Tällaisesta keskivaiheesta seuraavaan vaiheeseen on hirveän iso loikka. Se vaatii vähän aikaa paikoillaan olemistakin.

Kommentoi