Reimari aukeaa viimeistään toukokuussa Pulkkilanharjulla

Reimarin ravintolaan pääsee taas ensi kesänä nauttimaan maisemista ja ruoasta. Janne Laakkonen

Tuomas Räihä

Ravintola Reimari Pulkkilanharjulla herää jälleen toden teolla eloon ensi kesänä, kun neljä vuotta Sysmässä Rantaterassin toimintaa pyörittänyt Päijänteen Rantapalvelu oy siirtää toimintansa Reimariin.

- Kunta alkoi siellä asettaa sellaisia aukiolovaatimuksia, joihin emme olisi pystyneet. Sitten katsoin, että on parempi lopettaa toiminta siellä. Reimaria olen jo pitkään katsellut sillä silmällä. Eskolan Juhan (Reimarin omistaja) kanssa löin sitten kättä päälle, ja nyt minä alan tästä eteenpäin pitämään Reimaria, yrittäjä Ari Ahonen kertoo.

Reimarin pihalla tulee ensi kesänä olemaan kesäkauppa, josta Ahonen arvelee löytyvän ainakin jäätelöä ja kahvia. Lopullinen valikoima selviää myöhemmin. Ravintola puolestaan palvelee samalla tyylillä kuin Sysmässäkin.

- Tulee olemaan laaja menu salaattipöytineen ja A-oikeuksineen, Ahonen sanoo.

Reimarin alueella on käynnissä kaavatyö, jonka tarkoituksena on mahdollistaa nykyisen rakennuksen tilalle tuleva uudisrakennus. Tästä syystä suuria muutoksia itse rakennukseen ei ole tulossa.

- Minkäänlaisia peruskorjauksia ei kannata ruveta tekemään, mutta totta kai on kunnostettava sellaiset paikat, jotka kunnostusta vaativat.

- Yritämme toimia niin hyvin kuin vanhassa talossa voi toimia.

Reimari on tarkoitus avata viimeistään toukokuun alussa.

- Pääsiäinenkin on siinä vain viikkoa aiemmin, että pitää katsoa, pystytäänkö silloin jo toimimaan. Rakennuksessahan ei ole lämmitystä. Elokuun loppuun ollaan varmasti auki. Voi olla, että syyskuussakin ollaan vielä.

Tämän hetken tiedon mukaan Ahonen olisi valmis toimimaan Reimarissa ainakin siihen asti, kun uusi rakennus valmistuu.

Keskustelu