Nastolalainen kuljetusyrittäjä on nauttinut työstään jo 30 vuotta

Mika Korkeamäen kalustoon kuuluu nykyisin vaihtolava-auto ja avolava-auto isolla peräkärryllä. Tuomas Räihä

Tuomas Räihä

Mika Korkeamäelle tuli viime syksynä täyteen 30 vuotta kuljetusyrittäjänä. Syksyllä hänet myös palkittiin tähänastisesta urastaan yrittäjänä Nastolan Yrittäjien juhlassa.

Korkeamäen ura alkoi alun perin hänen isänsä perikunnan kuljetusyrityksessä. Vuonna 1988 hän sai liikenneluvan ja aloitti oman yrityksensä pyörittämisen. Uuden yrittäjän ei tarvinnut miettiä, mistä asiakkaita löytyisi.

- Isäni oli aloittanut vuonna 1973 vakituisen ajon Rauten Nastolan ja Lahden tehtaiden välillä. Se työllisti minuakin useita vuosia, Korkeamäki kertaa.

Rauten Lahden tehtaan loppumisen jälkeen Korkeamäki teki muun muassa lokakaivon tyhjennyksiä ja viemärin avauksia vuoteen 2006 saakka. Vuodesta 1989 lähtien hänellä on ollut vaihtolava-auto, jolla pystyy tekemään hyvin monipuolisia ajoa. Ensimmäisen nosturinsa autoon hän hankki vuonna 1995.

Nykyisin Korkeamäellä on uudempi nosturi, jossa on myös koura- ja kahmarivarustus. Vaihtolava-auton lisäksi Korkeamäellä on käytössään isolla peräkärryllä varustettu avolava-auto, jolla hoituu kätevästi pienemmät kuljetukset. Työt koostuvat pitkälti paikallisten yritysten palvelemisesta.

- Erilaisia puolivalmisteita kuljetetaan tässä Nastolan ympäristössä. Paljon on myös roskalavojen tyhjennyksiä, nosturilla nostoja sekä kahmari- ja kourakuljetuksia.

Ajot tapahtuvat pääasiassa Lahden ja lähikuntien alueella, vaikka välillä ajoja on myös esimerkiksi Helsingin suuntaan. Korkeamäki työskentelee yrityksessään pääasiassa yksin, joskus auttamassa ovat hänen poikansa. Yrittäjä on nykyisin pystynyt pitämään työpäivänsä pääasiassa .normaalin työpäivän. mittaisena, tosin 14-15-tuntisetkaan päivät eivät ole harvinaisia, koska Korkeamäki pitää tärkeänä sitä, että lupaukset asiakkaille pidetään.

- Päivät muotoutuvat asiakkaiden tilausten mukaan. Pyrin tekemään niin paljon töitä, kuin se on mahdollista.

Vapaa-aikaansa Korkeamäki viettää mökkeilyn ja musiikin harrastamisen parissa. Lisäksi vauhtia riittää pienen lapsenlapsen kanssa.

Vaikka takana on jo kolmikymmenvuotinen ura, Korkeamäki ei suinkaan suunnittele lopettamista tai alanvaihtoa. Se ei ole tullut miehen mieleen kertaakaan, niin paljon hän työstään pitää.

- Olen heti valmis myymään kaiken kalustoni pois, jos aamulla on vaikea lähteä töihin. Vielä ei ole kuitenkaan sellaista aamua ollut, etteikö olisi kiva lähteä töihin. Nautin tästä omasta työstäni yli kaiken.

Yrittäjän taival onkin vaatinut joustoa perheeltä ja lähipiiriltä, mutta heiltä Korkeamäki on saanut aina myös tukea.

- Autoilijasuvusta Eero-setä on kannustanut ja tukenut minua alusta alkaen näihin päiviin saakka, Korkeamäki kiittelee.

Perheen ja lähipiirin lisäksi Korkeamäki jakaa kiitoksiaan laajalle asiakaskunnalleen, jonka ansiosta esimerkiksi viime vuonnakin hän pystyi investoimaan muun muassa lavoihin, uuteen konttiin ja avolava-autoon.

Muutaman vuoden sisään edessä on myös uuden vaihtolava-auton hankinta. Silloin pitää ottaa entistä enemmän huomioon ympäristöasiat, vaikka Korkeamäen nykyinen autokin täyttää tiukimman Euro 6 -normin.

- Seuraavan auton hankinnassa kaasuauto on yhtenä suurena mahdollisuutena. Tietysti sen tankkaus on tällä hetkellä vielä kysymysmerkki.

- Ihan vastaava auto, mikä minulla nytkin on, on saatavilla kaasumoottorilla. Sillä pystyisi tekemään kaikki vastaavat asiat kuin nykyiselläkin autolla. Tehoiltaankin se olisi ihan samanlainen, Korkeamäki sanoo.

Kommentoi