Orimattilan urheilutalon käyttöönotto siirtyy

Orimattila Areena avaa ovensa viimeistään 23.2. Parhaillaan sisätiloissa tehdään palloiluhallin lakkauksia. Soili Kaivosoja

Soili Kaivosoja

Pian on mahdollisuus todeta, pitääkö sananlasku hitaasti hyvää tulee paikkansa Orimattilan uuden urheilutalon, Orimattila Areenan, kohdalla. Ensimmäiset pallopelit piti päästä pelaamaan alkuperäisen suunnitelman mukaan jo elokuun viimeinen päivä. Ensimmäisen urakoitsijan konkurssi kuitenkin sotki suunnitelmat. Uudeksi urakoitsijaksi valittu YIT lupaili valmista syntyvän marraskuun alkuun mennessä.

- Sopimuksessa oli optio aikataulusta, koska urakoitsija joutui aloittamaan keskeneräisen työn lyhyellä varoitusajalla. Ihan raameihin aikataulu ei nyt mennyt, mutta kokonaisuutena en näkisi aikataulun pettämistä kovin pahana asiana. Kaiken tapahtuneen jälkeen pahempiakin uhkakuvia oli ilmassa, toteaa kaupungin tekninen johtaja Seppo Määttä aikatauluongelmista.

Vielä ei varmasti pystytä sanomaan kaupungille aiheutuvista lisäkustannuksista, johtuen siitä, että alkuperäisen rakentajan konkurssipesän käsittely on vielä kesken.

Nyt on kuitenkin varmaa, että Orimattila Areenan ovet aukeavat viimeistään lauantaina 23.2., kun Orimattilan Jymy järjestää uudella urheilutalolla Virtaa palloon -tapahtuman yhteistyössä Kymenlaakson Sähkön kanssa.

- Tällä hetkellä käynnissä on rakennusurakkaan kuuluva palloiluhallin lattian lakkaus sekä viivoitusten tekeminen. Käyttäjän puolesta toteutettavat asennukset päästään aloittamaan viikolla neljä. Palloiluhallin av-järjestelmän, mediaseinien ja info-tv-järjestelmien asennukset on tarkoitus saada valmiiksi viikolla seitsemän, kertoo liikunta- ja nuorisotoimenjohtaja Teija Nevalainen.

Tilojen kalustaminen alkaa tammikuun puolivälissä.

Uudessa urheilutalossa on palloiluhalli, joka pystytään jakamaan kolmeen lohkoon sekä kahteen lohkoon jaettavissa oleva monitoimisali. Monitoimisalin toiseen osaan on tulossa ilma-aseammuntalaitteet.

- Yläkerrassa on lisäksi juoksurata, johon ratamaalaukset kuten myös kuntosalin rakentaminen tehdään vasta uimahallin rakentamisen yhteydessä. Uimahallin rakentaminen aloitetaan tämän hetkisen aikataulun mukaan vuonna 2020.

Nevalainen kertoo, että jo nyt lähes kaikki palloiluhallin vuorot on varattu.

- Vuoroja myönnetään arkisin kello 22 asti. Päivisin tilojen käyttö on ensisijaisesti kouluilla sekä liikuntapalvelulla. Jonkin verran vuoroja löytyy kello 16-17 sekä niin sanottuja lepakkovuoroja kello 21-22. Viikonloppuisin vakiovuorovarauksia on vähemmän, mutta tapahtumat, ottelut ja turnaukset täyttävät lauantait hyvin. Esimerkiksi maaliskuun kaikki lauantait on jo varattu.

Uusia käyttäjiä naapurikunnista ei uudelle talolle ole vielä löytynyt, mikä johtuu osin siitä, että tiloja ei ole markkinoitu lainkaan.

- Uskoisin, että esimerkiksi Lahdessa ei vielä edes tiedosteta uutta halliamme. Siinä vaiheessa, kun hallin ovet aukeavat, uskon myös yhteydenottoja tulevan.

Entä mikä liikunta- ja nuorisotoimenjohtajaa ilahduttaa nyt, kun uusi urheiluhalli on aivan pian käyttövalmiina?

- Onhan se upeaa, että saamme tämän kokoiseen kaupunkiin näin hienot liikuntaolosuhteet. Myös tekniikan hyödyntäminen hieno asia. Palloiluhallin seinään tulee esimerkiksi kaksi 5x3-metristä mediaseinää, joita pystytään käyttämään myös tulostaulunäyttöinä, Teija Nevalainen kertoo.

Keskustelu