Salpa-suppa sai juoksuportaat

Talviaikaan porrastreenajien kannattaa olla varovaisia, sillä portaissa ei ole talvikunnossapitoa

Ville Hakala

Hollolan kunta avasi viime viikon torstaina uuden luonto- ja liikuntakohteen, kun noin kilometristä puuta ja muutamasta kilosta ruuveja syntyi juoksuportaat ja näköalatasanne kuntakeskuksen suppaan.

Martta-maaseutuohjelman, Maakunnan kehitysrahasto Makeran, Päijät-Hämeen Maakuntarahaston ja Lahden Ammattikorkeakoulun avulla toteutetussa hankkeessa kirjaston vieressä sijaitseva luontokohde tuli myös liikuntarajoitteisten ulottuville, sillä juoksuportaiden ohella supan laidalle on rakennettu esteetön maisematasanne, jonne pääsee lumettomaan aikaan esimerkiksi pyörätuolilla.

Torstaisissa avajaisjuhlallisuuksissa portaiden nauhan sai leikata kunnan elinvoimajohtaja Heli Randell, ja ensimmäisenä kuntoaan portaissa pääsi kokeilemaan hyvinvointikoordinaattori Antti Anttonen. Porrastreenin teho kävi hyvin ilmi Anttosen mallisuorituksesta, sillä jopa kovakuntoinen hyvinvointikoordinaattori puuskutti kipitettyään 59 ensin alas ja sitten takaisin ylös.

- Nämä ovat mahtavat juoksuportaat, mutta talvella pitää muistaa, että täällä voi olla pikkaisen liukasta, Anttonen muistutti.

Martta-maaseutuohjelman projektikoordinaattori Annariina Kedon mukaan kuntakeskuksen 15 metriä syvä suppa on erityinen geologinen luontokohde, koska se symmetrisen pyöreä.

- Suppa on syntynyt noin 12 000 vuotta sitten, Keto kertoi.

Erityisen supasta tekee sekin, että luontokohde on hyvin saavutettavissa aivan kuntakeskuksen keskellä. Juoksuportaat ja näköalatasanne sijaitsevat supan terveyskeskuksen puoleisessa kulmassa ja niille pääsee parhaiten Ystävyyskuntaraitilta.

Hollolan kunnan nettisivuilla on katsottavissa video avajaistapahtumasta.

Keskustelu