Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hollolan seurakunnan kirkkovaltuutetuista yli puolet uusia

Hollolan seurakunnassa järjestettiin yhteiset seurakuntavaalit nyt ensimmäistä kertaa sen jälkeen, kun siihen liittyivät myös Kuhmoisten, Kärkölän ja Padasjoen seurakunnat viime vuonna.

Jaossa oli 33 valtuustopaikkaa, ja äänestysprosentiksi kirjattiin 19,1.

Uusia valtuutettuja tuli valituksi 18, ja valtakirjansa uusi 15 entistä valtuutettua.

Kokoomuksen ja sitoutumattomien ehdokaslista menestyi parhaiten. Se keräsi yli 29,3 prosenttia annetuista äänistä, ja tuloksena oli 10 valtuustopaikkaa.

Toiseksi suosituin oli Ihmisläheinen seurakuntatyö -ehdokaslista, joka sai 24,6 prosentin äänisaaliin ja 8 paikkaa.

Kärkölän kappeliseurakunnan ehdokaslista keräsi 18,7 prosentin äänisaaliin ja 6 paikkaa. Sitoutumattomien listan ehdokkaat saivat 16,2 prosentin kannatuksen, jolla läpi meni 5 ehdokasta. Matalan kynnyksen kirkon ehdokaslista sai 11,1 prosenttia äänistä ja 4 valtuutettua.

Suurimman henkilökohtaisen äänimäärän keräsi Sirpa Kaalikoski, joka rohmusi 123 ääntä.

Hollolan seurakunnan uuden kirkkovaltuuston keski-ikä on 56 vuotta. Naisilla on kirkkovaltuustossa enemmistö, sillä heitä on 33 jäsenestä 17.

Äänioikeutettuja oli kaikkiaan 20 224, mutta uurnille vaivautui vain 3 862 seurakuntalaista. 16-17-vuotiaista vain 4,7 prosenttia käytti äänioikeuttaan Hollolan seurakuntavaaleissa.

Sovituksenkirkossa äänestäjiä kertyi jonoksi asti jumalanpalveluksen jälkeen sunnuntaina. Jonossa ensimmäisenä seisoi Sirpa Harjula, joka kertoi äänestäneensä vaaleissa vanhemmiten aktiivisesti.

- Nämä ovat tärkeät vaalit. Olen mukana kirkon vapaaehtoistyössäkin.

Hänestä seurakunta on ollut hyvin hoidettu.

- Mutta nyt haluan vielä vähän parempia päättäjiä. Politikoinnin sijaan pitäisi mieluummin ajatella, mitä Raamattu meille opettaa.

Jouko Tikkanen oli samaa mieltä:

- Alhaiseen äänestysprosenttiin on varmaan vaikuttanut se, että kirkko on livennyt pääperiaatteistaan. Nämä vihkimiset sun muut ovat osasyy.

- Sateenkaariliitot nimenomaan, Harjula täydensi.

Taimi Äijälälle oman ehdokkaan löytyminen aiheutti hiukan päänvaivaa.

- Hyvä ehdokas on sellainen kirkkoon sopiva.

Hän uskoi, että vaalien äänestysprosentin voisi saada nousuun markkinoinnilla.

- Vaaleista pitäisi enemmän puhua ja kuulutella niitä.

- Äänestysprosentti on ollut hirveän pieni. Me olemme kyllä äänestäneet joka kerta, Eino Äijälä totesi.

Hollolan kirkkovaltuustoon valitut ja heidän henkilökohtainen äänimääränsä: Sirpa Kaalikoski 123 (Kärkölä), Kaisu Serkelä 119 (Hollola), Matti Airola 110 (Kärkölä), Pentti Lampi 95 (Hollola), Risto Ojala 91 (Kuhmoinen), Heikki Mantere 90 (Hollola), Seija Aakala 90 (Hollola), Tapani Ihalainen 89 (Hollola), Sanni-Maria Tiihonen 86 (Hollola), Lea Sinivaara 85, Kalevi Hämäläinen 84 (Hollola), Kirsi Ahlgrén-Tervala 83 (Hollola), Eila Iivari 82 (Hollola), Topias Rauhamaa 82 (Kärkölä), Kauko Lindqvist 78 (Hollola), Santeri Nousjoki 77 (Kärkölä), Ritva-Liisa Tanhuanpää 70 (Hollola), Ilkka Mertsalmi 67 (Padasjoki), Pekka Kotiaho 66 (Hollola), Vesa-Pekka Carlson 63 (Kuhmoinen), Silja Savola 63 (Padasjoki), Esa Pyykkö 63 (Padasjoki), Maija Lyyri 61 (Hollola), Elina Luukka 61 (Padasjoki), Kaarina Mäkinen 57 (Hollola), Timo Talasvirta 57 (Padasjoki), Johanna Hurtig 55 (Kärkölä), Kimmo Malin 54 (Kuhmoinen), Liisa Korpela 49 (Kärkölä), Anne Suomäki 46 (Hollola), Jorma Wessmann 46 (Hollola), Toini Louekoski-Huttunen 41 (Hollola) ja Ulla Salmi 41 (Kuhmoinen).