Salpis on aloittanut hyvässä lyönnissä

Salpiksen naisten joukkue uudistui tälle kaudelle. Junioripelaajia lähti opiskelujen perässä muualle, ja kehiin palasi kokeneempaa kaartia. Hollolan Salpis

Aatu Raninen

Hollolan Salpiksen naisten edustusjoukkueen syysvireen sai sunnuntaina sai tuta lohkon kärkijoukkue Töölön Vesa, joka joutui poistumaan Salpahallista syksyn ensimmäinen tappio niskassaan.

- Otettiin peli haltuun alusta alkaen ja vietiin eriä ihan suvereenisti, jopa kymmenellä pisteellä, Salpiksen valmentaja Kari Kotilainen kehuu joukkuettaan.

Salpiksen voittoon jaksoin 3-1 (25-14, 25-21, 24-26, 25-20) päättyneen ottelun ainoa kauneusvirhe oli kolmas erä, joka kääntyi lopussa helsinkiläisille.

- Ruvettiinko siinä jo miettimään milloin peli loppuu? Neljäs erä hoidettiin kunnialla, Kotilainen toteaa.

- Nämä ovat vähän kliseitä, mutta hyvä ilme ja taistelu meillä oli pelissä. Pelaajia ei tarvinnut patistaa, he hakivat palloja pitkin seiniä peliin takaisin. Se oli varmasti aika ratkaisevaa.

Neljän ottelun jälkeen Salpis jakaa Vesan kanssa naisten 2-sarjan lohko 12:n kärkipaikan. Tappiollisen avausottelun jälkeen voittoja on rivissä jo kolme.

Jokaisessa matsissa Salpis on voittanut ensimmäisen erän vähintään viiden pinnan erolla.

- Pelin alku on monesti ollut viime kausina vaikea. Nyt on päästy yllättävän hyvin heti vauhtiin, Kotilainen sanoo.

Aiemmin vahvasti A- ja B-junioreista koostunut joukkue muuttui tälle kaudelle, kun liuta nuoria lähti opiskelujen perässä muualle. Osa jäljelle jääneistä on ollut Kotilaisen valmennuksessa lähemmäs kymmenen vuotta pikkujunioreista alkaen.

Joukkueen kokoaminen laittoi houkuttelemaan kokeneempia pelaajia takaisin kehiin.

- Meillä on jopa kahdenkymmenen pelaajan harjoittelurinki, joista viitisentoista on edustuskelpoisia lisenssipelaajia. Se on sopiva sekoitus junnuja, muutamaa vuotta vanhempia pelaajia ja sitten pari konkaria.

Joukkue treenaa kolmesti viikossa 1,5 tunnin ajan pallon kanssa lajiharjoittelua, ja otteluista tulee viikon neljäs pelikerta. Fysiikan kehittäminen on pelaajilla omatoimista.

Valmennusvastuuta Kotilainen jakaa Jari Koskelaisen kanssa.

- Yhteistä pelaamista ei ole vielä paljoa ollut, kun ei harjoitusotteluitakaan saatu järjestettyä ennen kauden alkua, Kotilainen muistuttaa.

- Pelaajilla jää väistämättä osa treeneistä ja peleistä väliin muiden kiireiden takia, mutta isolla porukalla homma sujuu.

Tälle kaudelle Salpis toivoi liitolta enemmän otteluita arki-illoille.

- Muuten joka viikonloppu olisi kiinni lentopallossa. Onneksi lohkon muut joukkueet ovat nyt pääkaupunkiseudulta. Viime talvena pitkät reissut esimerkiksi Jyväskylään veivät käytännössä koko sunnuntain.

Tarkkaa tavoitetta Salpiksen .Tehonaiset. eivät ole asettaneet.

- Pelataan ja harjoitellaan vain tosissaan, mutta ei hampaat irvessä, Kotilainen kiteyttää.

Säilyminen lohkon kahden kärjessä tietäisi pääsyä ylempään jatkosarjaan.

- Ehkä tavoitetta voidaan vielä tarkentaa, kun peli näin kulkee. Pyritään pitämään tämä taso.

Isänpäivä 11. marraskuuta on Salpahallilla lentopallopäivä, kun naiset kohtaavat Helsingin Naarasleijonat ja miehet heti perään Loimaan Jankon. Salpis pyrkii rakentamaan pientä oheisohjelmaa, ja kutsuu hollolalaiset katsomaan molemmat ottelut.

- Yleisölle kuuluu erityiskiitos. Kakkossarjan lohkoissa pelaa yhteensä noin seitsemänkymmentä joukkuetta, ja Hollolan yleisömäärä on ollut viiden parhaan joukossa, Kotilainen kiittelee.

Salpis-BV Blues Sisters (Järvenpää) tiistaina 6.11. kello 19.15 Salpahallissa (Opintie 8).

Salpis

Joukkue 2018-19

1 Kotilainen Marika (L)

2 Kantonen Noora (KT)

3 Koskelainen Helmi (YP)

5 Kotinurmi Emilia (YP)

6 Seppälä Satu (YP, H)

8 Virtanen Erika (P)

10 Tasanko Sanna (P)

11 Juvonen Pinja (KT)

12 Laurila Jenni (H, YP)

15 Heininen Katariina (KT, H)

18 Ryyppö Johanna (YP)

21 Harinen Veera (L)

22 Kotilainen Annika (KT, YP)

23 Honkanen Henna (YP)

78 Järvimies Anne (KT)

Valmentajat: Kari Kotilainen, Jari Koskelainen 29

L = libero, KT = keskitorjuja, 29YP = yleispelaaja, H = hakkuri, P = passari