Kalkkisten Osuuspankki suunnittelee yhdistymistä Järvi-Hämeen Osuuspankkiin

Järvi-Hämeen OP:n toimitusjohtaja Teemu Sarhemaa, OP Kalkkisten hallituksen puheenjohtaja Harri Taavila ja Kalkkisten Osuuspankin toimitusjohtaja Ville Lehtinen uskovat, että pankkien yhdistyminen on asiakkaiden kannalta paras vaihtoehto. Tuomas Räihä

Kalkkisten ja Järvi-Hämeen Osuuspankit suunnittelevat yhdistymistä OP Järvi-Hämeeksi. Yhdistymisellä vahvistettaisiin pankkien kykyä tarjota asiakkailleen kilpailukykyiset ja monipuoliset palvelut myös nopeasti muuttuvassa toimintaympäristössä.

- Hallituksemme on pohtinut isoja kysymyksiä, esimerkiksi miten turvataan pankkimme palvelukyky ja miten varmistetaan, että tulevaisuudessakin alueella toimii vahva asiakkaiden omistama pankki? Olemme punninneet eri vaihtoehtoja ja selkeä johtopäätös on, että yksin emme enää pärjää, kertoo OP Kalkkisten hallituksen puheenjohtaja Harri Taavila.

OP Järvi-Hämeen hallituksen puheenjohtaja Jukka-Pekka Kataja sanoo, että pankkien hallitukset ovat yksimielisesti yhdistymisen kannalla.

- Lopullinen päätös yhdistymisestä on tarkoitus tehdä 17.12.2018 OP Kalkkisten osuuskunnan kokouksessa ja OP Järvi-Hämeen edustajiston kokouksessa. Suunnitelman mukaan pankkien yhdistyminen tapahtuisi 30.4.2019, Kataja kertoo.

Asiakaskäyttäytymisen ja -tarpeiden muutos, pankkeihin kohdistuvan sääntelyn kiristyminen sekä finanssialan uudenlainen kilpailu vaativat pankkien palvelukyvyltä ja tehokkuudelta jatkuvasti enemmän.

- Kun asiakkaiden käyttäytyminen ja tarpeet muuttuvat, myös osuuspankkien on muututtava asiakkaiden mukana. Voimien yhdistäminen antaa meille hyvät lähtökohdat vastata asiakkaiden toiveisiin myös jatkossa. Asiantuntemus lisääntyy ja vahva pankki pystyy paremmin vastaamaan myös yritysten rahoitustarpeisiin, Kalkkisten OP:n toimitusjohtaja Ville Lehtinen sanoo.

Suunnitelman mukaan OP Kalkkisten henkilökunta siirtyisi OP Järvi-Hämeen palvelukseen vanhoina työntekijöinä ja toimitusjohtajana jatkaisi OP Järvi-Hämeen nykyinen toimitusjohtaja Teemu Sarhemaa.

- Järjestämme Kalkkisissa kaikille omistaja-asiakkaille avoimen keskustelu- ja infotilaisuuden torstaina 25.10. kello 18.00 alkaen. Pankkimme omistaja-asiakkailla on tällöin mahdollisuus perehtyä tarkemmin pankkien yhdistymissuunnitelmaan ja keskustella siitä yhdessä, OP Kalkkisten toimitusjohtaja Ville Lehtinen toteaa.

Lue asiasta lisää ensi viikon Päijät-Häme-lehdestä

Kommentoi