Vääksyn Konepisteen Korhoset Asikkalan vuoden yrittäjiksi

Vääksyn Konepisteen yrittäjät Janne, Jouni ja Petteri Korhonen valittiin Asikkalan Vuoden Yrittäjiksi. Toimitusjohtaja Janne Korhosen mukaan yrityksessä tehdään pitkäjänteistä työtä. Tuomas Räihä

Tuomas Räihä

Asikkalan Vuoden Yrittäjäksi 2018 valittiin Vääksyn Konepiste oy:n yrittäjät Janne, Jouni ja Petteri Korhonen. Vääksyn Konepiste on perustettu vuonna 1983 ja se myy muun muassa veneitä ja pienkoneita. Myynnin lisäksi Vääksyn Konepiste tarjoaa esimerkiksi huoltopalveluja ja veneiden talvisäilytystä.

Nykyisistä yrittäjistä Janne ja Petteri Korhonen hyppäsivät yrityksen ruoriin vuonna 2010, Jouni Korhonen liittyi yrittäjien joukkoon tänä vuonna. Uusien yrittäjien aikana Konepistettä on kehitetty voimakkaasti.

- Olemme tehneet sitä oikeastaan jo kymmenen vuotta. Olemme investoineet tiloihimme ja muuhunkin. Sitä kautta olemme onnistuneet oikeastaan koko ajan kasvattamaan toimintaamme ja liikevaihtoamme alan yleisestä kehityksestä huolimatta, toimitusjohtaja Janne Korhonen kertoo.

Vuoden yrittäjä -valintaraati perusteli Konepisteen valintaa muun muassa pitkällä historialla sekä hyvällä taloustilanteella ja hallitulla kasvulla. Korhonen tunnistaakin nuo elementit yrityksen toiminnassa.

- Me teemme sillä periaatteella kauppaa, että teemme saman asiakkaan kanssa sen seuraavankin kaupan. Teemme työtä pitkäjänteisesti ja se näkyy toiminnassamme. Sellainen toiminta toki kantaa myös eteen päin.

Vene- ja konekaupassa, kuten lähes kaikilla muillakin aloilla, riittää nykyään kilpailua. Korhosen mukaan heidän kilpailuvalttinsa ovat hyvä palvelu ja hyvä maine.

- Tällä alalla on tietysti merkitystä myös sillä, että on vahva ja vakavarainen toimija, joka pystyy ostamaan tavaraa. Tulevan kauden veneet tilataan käytännössä tässä elo-syys-lokakuun aikana. Erittäin pitkät toimitusajathan näissä on, joten se vaikuttaa kaupankäyntiin, kenellä sitä tavaraa on.

Veneet eivät tosiaankaan ole mitään heräteostoksia, joten mennyt kuuma kesä ei uusien veneiden myyntiin juurikaan vaikuttanut.

- Se on kyllä näkynyt vesijettikaupassa ja vaihtovenekaupassa. Se on myös antanut hyvän pohjan, ja syksy on lähtenyt hyvin käyntiin. Se luo hyvän pohjan tulevalle kaudelle.

Hyvät säät ovat näkyneet myös huoltopuolella ja varaosakaupassa yksinkertaisesta syystä: laitteita käytetään silloin kun on hyvät veneilykelit.

Uusien yrittäjien aikana Konepiste on myös avannut toimipisteen Lahteen, johon myös uusin iso panostus liittyy.

- Lahden toimipisteen kiinteistökauppa ja vuokraoikeuden siirto Niemen satamassa oli meille iso asia. Se mahdollistaa meille paljon toimintoja siellä.

Niemen satamassa Konepisteen vuokralainen Paimelan Ranch oy tarjoaa veneilijöille muun muassa tankkauspalvelua.

- Se on iso asia koko Lahden kaupungille, että polttoaineen jakelu on turvattu, sillä se on ollut monta vuotta hyvin kyseenalaisella tasolla.

Vaikka Konepisteen panostukset Lahdessakin lisääntyvät, ei Korhosen mukaan ole pelkoa siitä, että yritys siirtyisi kokonaan Lahteen.

- Sellainen ei ole käynyt mielessäkään. Vääksy on meidän pääliiketoimintapaikkamme, vakiintunut ja vahva sellainen.

Korhosen mukaan Vääksyn Konepisteen sijainti on ihanteellinen isohkon tien varressa, lähellä Vesijärveä ja Päijännettä.

Keskustelu