Orimattilan urheilutalolla vietettiin harjannostajaisia

Orimattilan uuden urheilutalon ensimmäisen vaiheen harjannostajaisia vietettiin maanantaina Opintiellä.

Marjaana Kontu

Kovan onnen urheilutalohanke etenee Orimattilassa: rakennustyöt valmistuvat tämän vuoden aikana ja avajaisia päästään viettämään ensi vuoden alussa.

Hankkeen ensimmäisen vaiheen harjannostajaisissa maanantaina hyristiin tyytyväisyydestä hernekeiton äärellä, avautuuhan liikunnanharrastajille hallihankkeen myötä kokonaan uusi aikakausi.

Alkuvuodesta käyttöön saadaan palloiluhalli ja monitoimisali, kakkosvaiheessa kuntosali ja uimahalli. Uimahallin rakentamisen on suunniteltu alkavan vuonna 2020.

- Tämä on tosi huikea juttu Orimattilan kokoiselle kaupungille! Uskon, että talo innostaa ihmisiä liikkumaan ja lisää seurojen lajitarjontaa, iloitsi liikunta- ja nuorisotoimenjohtaja Teija Nevalainen.

Uusi, entistä isompi palloiluhalli mahdollistaa Nevalaisen mukaan monessa lajissa aiempaa korkeamman sarjatason pelit, ja parkettilattia palvelee etenkin koripallon harrastajia.

- Esimerkiksi Lahdessa Suurhalli on ollut ainoa, missä pystytään pelaamaan Korisliiga-tasoisia pelejä. Tämä tulee nyt siihen kylkeen, sanoi Nevalainen, joka uskoi hallin houkuttavan käyttäjiä yli kuntarajojen.

Viereinen vanha uimahalli ja kuntosali pysyvät käytössä, kunnes korvaavat tilat valmistuvat. Myös vanha palloiluhalli ja monitoimihalli jäävät käyttöön uusien tilojen rinnalle. Sisäilmaongelmien piinaama vanha urheilutalo on määrä purkaa vasta kakkosvaiheen valmistuttua.

- Eli tiedossa ei ole tilannetta, ettei uimahallia olisi lainkaan, Teija Nevalainen totesi.

Myös alueen kouluissa odotetaan jo palloiluhallin valmistumista. Yhteiskoulu ja lukio siirtyvät käyttämään uusia tiloja vaiheittain.

- Toivomme, että vanhojen tanssit voidaan pitää uudessa palloiluhallissa, myhäili lukion rehtori Saija Loponen. Kouluille uusi halli on iso helpotus.

- Nyt osa ihmisistä oireilee eikä voi olla liikuntatunneilla, joten vaihtoehtoisia tiloja on pitänyt etsiä ja suosia ulkoliikuntaa, Loponen kertoi. Tilat palvelevat myös lukion ensi vuonna aloittavaa urheilulinjaa.

Kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Riitta Lonka (kesk.) muistutti, että rakennusinvestointi on Orimattilan suurin 26 vuoteen, edellinen suurhanke oli pääterveysasema.

- Uusi urheilutalo tulee varmasti olemaan suurennuslasin alla sen suhteen, oireillaanko täällä. Rakennuksen huollon ja ylläpidon pitää olla korkealla tasolla, jotta ongelmilta vältytään, painotti Lonka.

Rakennushanke viivästyi, kun alkuperäinen rakentaja ajautui viime vuoden lopulla konkurssiin ja urakoitsijaksi vaihtui YIT Talo.

Vastaavan työnjohtaja Ari Mattilan mukaan työt ovat sujuneet hyvin, vaikka kuuma ja kostea kesä tuotti ongelmia, ja betonia jouduttiin kuivattamaan koneellisesti.

Työmaa on työllistänyt noin 30 rakentajaa. Hankkeen kokonaiskustannuksiksi arvioitiin rakennustöiden alkaessa reilut 17 miljoonaa euroa.

Keskustelu