Tietokone- ja peliharrastajat kokoontuivat Kärkölässä

Sällilan-tapahtumassa kilpailtiin yli 1000 euron potista ja tavattiin kavereita.

Onni-Kalle Lahdelmaa kiinnostavat lanittamisessa fiiliksen ja tunnelman lisäksi muiden pelaajien näkeminen konkreettisesti, eikä vain näytön välityksellä. Antti Hartikainen

Antti Hartikainen

Opintien koululla järjestettiin viime viikonloppuna Kärkölässä ainutlaatuinen Sällilan 1.0 -tapahtuma, joka keräsi kymmenittäin peliharrastajia tietokoneidensa kanssa paikalle. Tapahtumassa järjestettiin turnauksia muun muassa CS:GO-, NHL- ja Fornite-peleissä. CS:GO-turnauksen päävoitto oli 750 euroa ja toisestakin sijasta irtosi vielä 250 euron palkinto.

Tapahtuman järjestämisestä vastasi talkoovoimin SälliBous-yhdistys, joka perustettiin vuodenvaihteessa järjestämään Sällilania.

SälliBousin puheenjohtaja Mika Penna kertoo, mistä laneissa on kysymys.

- Yhdessä hengailu on todella isossa osassa. Nähdään sellaista porukkaa, jota ei välttämättä normaalisti nähdä. Tutustutaan toisiimme, vaihdetaan kuulumisia ja pidetään hauskaa. Toki nämä kilpailulliset turnaukset ovat monelle tärkeitä. Petäjävedeltä asti tuli yksi porukka tänne voittamaan rahaa, mutta katsotaan miten käy.

Perjantaina tapahtumaan oli myyty 65 tietokonekonepaikkaa ja lauantaiksi odotettiin vielä lisää väkeä.

Kotiseuturakkaus määritti Kärkölän tapahtumapaikaksi.

- Me kaikki järjestäjät olemme Kärkölästä. Tämä on omanlaista kotiseuturakkautta, kun tänne tuodaan tapahtuma, jota ei ole aikaisemmin ollut. Lähikunnissa on ollut vastaavanlaisia, mutta tämä on ensimmäinen Kärkölässä. Olemme ylpeitä siitä.

Kävijät jakoivat kiitosta paikallistapahtuman järjestämisestä.

- On positiivista, että näinkin pienelle paikkakunnalle on tuotu jopa tämän kokoinen lanitapahtuma, Kärkölän kirkonkylässä asuva Onni-Kalle Lahdelma iloitsi.

Myös tapahtumaan ilman tietokonetta fiilistelemään tullut kärköläläinen Henkka Halme piti paikallislania hienona asiana.

Sällilanille vaikuttaa olevan kysyntää jatkossakin.

- Kun katsoo kuinka paljon täällä on porukkaa, niin ilman muuta. Täällä on hienot tilat, Halme tuumasi.

- Ihan varmasti on. Tietysti kun tällaisia tapahtumia ei paljoa ole, niin saatetaan aluksi vierastaa. Mutta kuten näkyy, aika paljon on saatu näinkin pienen kunnan ihmisiä pelaamaan, analysoi Lahdelma.

Pennan mukaan Sällilan 2.0 on tulossa.

- Näyttää jo tässä vaiheessa niin hyvältä, että varmasti tulee. Olemme ajatelleet, että tämän voisi kerran vuodessa järjestää. Seuraavksi pikkaisen isommin, jos kaikki menee kuten pitääkin.

Pienempiäkin Sällibousin järjestämiä tapahtumia saattaa olla luvassa.

- Katsotaan mitä keksitään, kun saadaan tämä tästä ensin pois alta.

Kommentoi