Lahti-Hollola Jukolan tunnelma veti puoleensa

Jukolan sijainti saattaa vaihtua vuosittain, mutta lukuisat kävijät palaavat sinne uskollisesti vuosi toisensa jälkeen.

Antti Hartikainen

- Olen nyt neljättätoista kertaa Jukolassa juoksemassa. Olin muutaman kerran yleisössä ennen sitä, kertoo Sveitsin Genevestä asti Lahti-Hollola Jukolaan tullut Rami Peltola.

- Se on tämä tunnelma ja iso tapahtuma. Suunnistus on muutenkin hauska urheilulaji, kun siinä ei huomaa juoksevansa. Pää tekee enemmän töitä kuin kroppa. Yksittäisenä tapahtumana Jukolan tunnelma on huikea.

Myös Peltolan puoliso Anu Peltola on ollut yleisössä jo kymmenisen kertaa.

- Täällä on niin mahtava tunnelma yleisönkin kannalta, Anu hehkuttaa.

Pedersörestä lapsineen tulleet Jaana ja Kenneth Grankull ovat myös ehtineet kiertää hetken suunnistustapahtuman mukana. Kennethillä on takana jo kaksikymmentäyhdeksän Jukolaa, Jaanalla puolestaan seitsemän. Perinteet ja tunnelma saavat palaamaan takaisin.

- Tunnelmaa on aika vaikea kuvailla, se pitää kokea itse, Kenneth tuumaa.

Jukolan ensikertalaisena näihin kommentteihin voi samaistua. Aurinko porottaa, jano vaanii, hiekka pöllyää ja hakkeen palasia kulkeutuu jatkuvasti kenkien sisään, mutta se ei haittaa.

Viimeistään Venlojen viestin suunnistajien maaliintuloa katsellessa alkaa hymyilyttää itseäkin. Suunnistus näyttää ottavan helteessä koville, mutta silti urakkansa päättävät suunnistajat jaksavat iloita.

Kuudetta kertaa Venlojen viestiin osallistunut Kangasala SK 2 -joukkueessa suunnistanut Anna Kotkajuuri oli aivan kuitti osuuteensa päätteeksi.

- Otti koville. Olin maalissa ihan kylmissäni ja iho meni kananlihalle. Ei oikein säätelykoneisto toiminut ja jalat eivät ole niin hyvässä kunnossa kuin haluaisi. Lähdin liikaa letkojen mukaan enkä malttanut suunnistaa itse, ja sitten kävi huonosti.

- En ole ollenkaan tyytyväinen suoritukseen. Loppua kohti alkoi mennä paremmin, kun vähän malttoi suunnistaa itse.

Kriittisyydestä ja väsymyksestä huolimatta Kotkajuuri oli erittäin iloisissa tunnelmissa. Myös Jaana Grankull osallistui Venlojen viestiin.

- Juoksin ensimmäisen osuuden. Kyllä se ihan hauskaa oli. Raskasta kyllä, mutta hyvin meni.

Lahti-Hollola Jukolan järjestelyt saivat kiitosta.

- Kun on tämmöinen laaja alue, niin mitään ruuhkia ei ole pahemmin syntynyt. Järjestelyt ovat toimineet hyvin, Jaana Grankull sanoo.

- Kaikki järjestelyt vaikuttavat toimivan hyvin. Ei ole mitään moitteita ollut ainakaan toistaiseksi, ja harvemmin on ollut, Rami Peltola tuumaa.

- Tähän mennessä olen todella tyytyväinen. Kilpailukeskus on hyvänoloinen, täytyy lähteä tutustumaan siihen paremmin nyt, kun oma kilpailu on ohitte. Kiva, kun on pitkästä aikaa erilainen maasto. Tykkään, Kotkajuuri fiilisteli.

Kommentoi