Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lasten teatterissa harjoitellaan eläytymistä ja vuorovaikutustaitoja

Teatteri Pikku Minos esittää tällä viikolla kolme kertaa näytelmän Suunnattoman Suuri Krokotiili. Näytelmän esiintyjät ovat kaikki alakoululaisia. Harjoittelu Suunnattoman Suurta Krokotiilia varten alkoi viime syyskuussa.

- Olemme aluksi perehtyneet tekstiin ja tehneet roolianalyysiä, eli minkälainen kukakin hahmo on. Meillä on kerran viikossa harjoitukset, näytelmän ohjaaja Päivi Holopainen kertoo.

11-vuotias Elviira Eerola esittää yhtä näytelmän päähahmoista, Norsu Töttöröötä. Norsun esittämisestä nauttivan Elviiran mukaan norsua näytelläkseen on kuviteltava olevansa norsu itsekin.

- Siihen pitää eläytyä kunnolla. Pitää ajatella, että on norsu. Pitää tehdä kaikki norsumaisesti, silleen hitaammin. Pitää ajatella miten norsu liikkuu ja miten se on.

Vuorovaikutustaitojen petraaminen on Holopaisen mukaan olennainen osa teatteriesityksen harjoittelua.

- Tämä on joukkuepeliä. Tässä täytyy oppia huomioimaan toiset, olemaan läsnä, kuuntelemaan ja keskittymään. Tietenkin tässä harjoitellaan esiintymistaitoa ja muutakin elämässä tarvittavaa, kuten selkeää puhetta ja katsekontaktia.

Teatteriesityksen harjoituksista ei naurua ja iloa puutu, mutta vaikeitakin asioita tulee vastaan.

- Puhun liian nopeasti välillä. Pitäisi puhua selkeämmin ja hitaammin, näytelmän toisena kertojana toimiva Venla Molander pohtii.

- Pitää laulaa yksi laulu, ja en ole kovinkaan musikaalinen, arvioi puolestaan Elviira.

Näytelmä perustuu Roald Dahlin satukirjaan.

- Olen dramatisoinut sitä aika vapaasti. Se on satiirinen, kuten Roald Dahlin tekstit usein ovat. Pahasta tehdään melkeinpä hyvää. Paha on vain tyhmyyttään pahaa. Tässä on hyvän ja pahan perinteinen vastakkainasettelu.

Näytelmä huipentuu loppukohtaukseen, jossa nähdään hyvää edustavan norsu Töttöröön ja tarinan pahiksen, Suunnattoman Suuren Krokotiilin, yhteenotto.

Näytelmässä kuullaan useita lauluja Salla Harjusen sovittamana ja säestämänä. Lavastuksesta ja rekvisiitasta vastaavat Reetta Eurasto ja Rakokiven koulun lavaste- ja rekvisiittakerho.

Ensi-ilta on keskiviikkona 16.5. klo 18. Rakokiven koululaisille on oma näytös pe 18.5. Kolmas näytös su 20.5. klo 15. Näytökset pidetään Nastopolissa.