Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hiihtoloma alkoi Vääksyssä sirkusleirillä temppuillen

Hiihtoloma alkoi hupaisasti Vääksyssä Aurinkovuoren koululla alkuviikon kestävän sirkusleirin merkeissä. Asikkalan 4H-yhdistyksen päiväleirillä lapset ennättivät kokeilla miltei koko sirkuksen kirjon alusta loppuun; oli minipyörää, nelipyörää, yksipyörää, keilaa, palloa, vannetta ja nuoraa.

Maanantaina sirkuksen saloihin 6-12-vuotiaat leiriläiset johdatteli sirkus Juujoojaan Sipi-pelle. Tiistaina tarkoituksena on taikoa taikuri Niko Niemisen avustamana. Tärkeää sirkusleirillä on niin ikään myös popkornin ja hattaran valmistuksen opettelu, sillä mitäpä olisi sirkus ilman asiaan kuuluvia eväitä.

Touhukkaista leiriläisitä löytyi niin vasta-alkajia kuin sirkuskonkareitakin.

- Tänä vuonna leiri on ollut viime vuotta parempi, koska silloin emme tehneet ilmapalloeläimiä, pohtii useampaa kertaa leirille osallistuva Sofia Vartiainen, 10.

- Sirkuksessa parasta on temppujen tekeminen, arvioi puolestaan hulavannetta heilutteleva Unaja Helen, 9.

Kaiken temppuilun keskellä toisiin tutustuminen käy kuin itsestään. Vääksyläinen Helen ja Lahdessa asuva Pinja Husu, 9, tapasivat toisensa vuosi sitten samaisella sirkusleirillä Husun viettäessä myös silloin talvilomaansa Asikkalassa mummon tykönä. Tällä kertaa ystävykset suunnittelevat vaihtavansa puhelinnumeroita, jotta yhteydenpito soljuisi jatkossa leirin ulkopuolellakin.

Sirkushuveja tarjotaan Asikkalassa myös koko perheelle. Perheiden sirkuskurssilla lapset pääsevät liikuttamaan vanhempia, vaikkapa jongleerauksen merkeissä.

- Sirkuskurssi vie aikaa parin tunnin verran noin viitenä lauantaina. Mukaan mahtuu vielä, jos innostusta löytyy, tuumaa Asikkalan 4H-yhdistyksen toiminnanjohtaja Monna Helen.

- Sillä on iso merkitys koko perheelle, että tehdään asioita yhdessä. Perhesirkuksessa lapset näkevät, kun isä tai äiti kokeilee nuorallakävelyä tai ajaa minipyörällä. Sirkus on helppoa ja kaikille löytyy aina jotain mielekästä puuhaa, virkkoo myös perhesirkuksen ohjaajana toimivia Sipi-pelle.