Orimattilan Kehräämön tanssit liikuttavat satoja

Orimattilan Kehräämöllä riittää kuhinaa torstai-iltapäivisin, kun ihmiset suuntaavat rakennuksen kolmannen kerroksen tanssisalissa järjestettäviin torstaitansseihin. Viitisen vuotta tansseja pyörittänyt Raija Anttila kertoo, että torstaitansseihin osallistuu poikkeuksetta satoja ihmisiä.

- Sellainen 200-250 on normaali kävijämäärä ja esimerkiksi viime syksynä kun esiintymässä oli entinen tangokuningas, niin myimme yli 400 lippua.

Monet kävijöistä käyvät tansseissa viikoittain ja ovat Anttilan mukaan erittäin uskollisia asiakkaita.

- Moni on sanonut, että tämä on kuin iso perhe. Kävijät ovat tyytyväisiä siihen, että tällainen paikka on olemassa.

Tanssijoita tulee tietysti Orimattilasta ja lähikunnista, mutta myös kauempaakin, esimerkiksi Uudeltamaalta. Lappeenrannasta astikin on tultu Kehräämölle tilausbussilla nimenomaan tansseja varten.

Myös orkestereita on helppo löytää tansseihin, sillä ne pitävät Kehräämöä hyvänä tanssipaikkana ja sen tunnelmaa mukavana.

- Toissa kesänä olin mustikkametsässä, niin sinä aikana minulle soitti viisi orkesteria. Yleensä se meneekin niin päin, että orkesterit tarjoavat itseään ja sieltä pitää sitten vain valita, Anttila kertoo.

Paitsi orkesterit myös tanssijat kiittelevät Kehräämöä tanssipaikkana. Heinolasta jo noin 10 vuoden ajan lähes viikoittain tansseissa käyneet Raili ja Eila eivät löydä paikasta pahaa sanottavaa.

- Orkesterit ovat hyviä, lattia on hyvä ja oikeastaan kaikki on hyvää. Sitten on tullut muutamia hyviä tuttuja, joiden kanssa voi rupatella, naiset toteavat.

Myös torstai-tanssien tunnelma saa kiitosta monelta taholta.

- Tanssien järjestäminen on aivan ihanaa hommaa, täällä näkee ihania ihmisiä, Anttila sanoo.

Kehräämön salissa kahvilaa pyörittävä Pirjo Pylväläinen kehuu, että vaikka torstaitansseissa on paikalla satoja ihmisiä, niin järjestyshäiriöitä ei ole koskaan ollut. Toisin kuin tansseissa joskus vuosikymmeniä sitten, nykyisin suosituimmat virvokkeet tanssien välissä ovat vesi, kahvi ja pulla.

- Moni sanoo, että täällä on kotoinen tunnelma, kun lämmin pulla antaa kivan tuoksun.

Monet tulevat tansseihin juuri sosiaalisten kohtaamisten takia, mutta orimattilalainen tanssikävijä Antero Nuuttila muistuttaa, että tanssi monipuolinen liikuttaja.

- Tämähän on päälle ja koko kropalle erinomaista liikuntaa. Täällä iäkkäätkin ihmiset menevät kovasti. Sitten kun tanssit kestävät kahdesta puoli kuuteen, niin tulee aika iso määrä liikuntaa. Toisethan tanssivat melkein joka kipaleen. Mikään muu liikuntamuoto ei Orimattilassa liikuta viikoittain satoja ihmisiä samaan aikaan.

Myös Raija Anttila korostaa tanssin kokonaisvaltaisuutta ja pitää tärkeänä sitä, että tanssit saavat ihmiset liikkeelle.

- Nykyisin jopa lääkärit ja fysioterapeutit suosittelevat tanssia. Tässä tulee läheisyys, liikunta, ja tanssi on erinomaisen hyvä pitämään yllä myös hyvää tasapainoa.

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut